Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A vitamin és lédús júliusi zöldségek

2019. 07. 02. 09:28:00 Sági Zsolt - HillVital

A nagy hőségben nagyon jól esik mindenkinek a vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli zöldség.

A cikkben felsorolt zöldségek mind lédúsak tehát felfrissítenek a melegben.

A cukkini nagyon könnyen termeszthető, egy nagyon igénytelen tökféle ami az utóbbi évtizedben nálunk is nagyon népszerű lett.
Ma már nem csupán sötétzöld héjú cukkini kapható hanem akár sárgás színű is gömb cukkini is létezik. A termés mellett még a virágát is fel lehet használni. A nagyobb virágokat meg lehet tölteni a kisebbeket pedig ki is lehet sütni. Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni még. Akár grillezve, rántva, főzeléknek vagy krémlevesnek. A cukkini akár 2 hétig is eláll.

A zöldbabból is többfélét lehet kapni.
Nagyon sokféleképpen elkészíthető. Lehet belőle készíteni zöldséglevest, salátát.

Az uborka a következő, fogyókúrázóknak ajánlott elsőnek.
A kozmetikában is használják. 95%-ban vizet tartalmaz az uborka. Nagyon jót tesz a bőrnek és az alaknak. Nagyszerű krémlevest és salátát lehet belőle készíteni.

A mángold egy nagyon jó K-vitamin forrás.
Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. Található benne béta-karotin, karotinoid és betalain is.
A benne lévő összetevők hozzájárulnak a glükóz anyagcseréhez. A K-vitamin tartalom miatt csökkenti a szívkoszorúér-betegség előfordulásának az esélyét. Magas nitráttartalma miatt a mángold segít a vérnyomás csökkentésében.

A sárgarépa azért annyira értékes mert nagyon sok béta-karotint tartalmaz.
Véd a szabad gyökök káros hatásától mivel magas az antioxidáns tartalma. Az emberi szervezet a béta-karotint képes átalakítani A-vitaminná. Ez nagyon fontos a látás érdekében. Lehet kevesen tudják, de a sárgarépa nyersen sokkal táplálóbb mint megfőzve. A karotinok immunerősítő hatásokkal rendelkeznek.

A padlizsán is egy nagyszerű étel.
Nagyszerű vértisztító hatással rendelkezik, gátolja, hogy az érfalak károsodjanak valamint az érelmeszesedést is. Felgyorsítja az emésztést ezért kíméli a gyomrot valamint és az emésztési problémákban is segíthet. Fogyókúrában is felhasználható mivel serkenti az emésztést.

A vitamin és lédús júliusi zöldségek