Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A legjobb zöldségek és gyümölcsök augusztusban

2022. 08. 05. 11:16:00 Sági Zsolt - HillVital

Az augusztus annak ellenére, hogy a nyár utolsó hónapja, még rengeteg zöldséggel és gyümölccsel tud megjutalmazni bennünket.
 

A legjobb zöldségek és gyümölcsök augusztusban:
 

Füge: A füge Dél-Európából származik. Nem csupán aszalva érdemes fogyasztani mivel frissen is tartalmaz ásványi anyagokat (kálium, kalcium és cink). Valamint tele van rostokkal és jót tesz az emésztésnek is. Gazdag még B-vitaminban is. A friss érett gyümölcsnek nagyon édes íze van viszont leszedve nem áll el túl sokáig. Pozitív hatással van az emésztőrendszerre. Segít megtisztítani a vért valamint javítja a szívműködést is.
 

Szilva: A szilva a legismertebb késő nyári gyümölcs. Hazánkban is nagyon sok terem belőle de mindegyik tele van ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Aszalt formában is rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyszerű lekvár illetve gyümölcsleves is készíthető belőle. Illik húsételekhez is.
 

Áfonya: A nagyszerű áfonya magyarországon is megterem. Ez a világ egyik legegészségesebb gyümölcse. Található benne A-,C- és D- vitamin is de gazdag vasban is. Sokan lefagyasztják azért, hogy télen is lehessen fogyasztani. Nagyszerű szósz és gyümölcsleves készíthető belőle.
 

Fekete szeder: Kissé savanyú az íze ám rendkívüli élettani hatásokkal rendelkezik. Magas a C-vitamin tartalma és kiváló baktériumölő is. Készíthető belőle lekvár illetve szörp is. A fekete szeder kifejezetten illik a vadhúshoz.  
 

Paradicsom: Sokféle fajtája létezik viszont a közös bennük, hogy 10-nél is több vitamin található meg bennük. Ajánlott nyersen fogyasztani, mivel így a legmagasabb a vitamintartalma. Több módon is lehet tartósítani mint az aszalás de akár paradicsomlevet is lehet belőle készíteni. Télen is kapható szerencsére a paradicsom.

 

Paprika: Mindegyik paprika fajta nagyon sok C-vitamint tartalmaz. A paprika mára a magyar konyha alapja lett. Nagyon sokféleképpen elkészíthető a paprika. A paprika nélkül egy magyar étel sem lenne az igazi. Lehet akár savanyítani de meg is lehet tölteni.
 

Zöldbab: Gazdag B- és C-vitaminokban a zöldbab viszont a fehérje és a szénhidráttartalma alacsony. Köretnek nagyszerű lehet valamint főzelék is készíthető belőle. Nagyon finom leves készíthető el a zöldbabból.

 

A legjobb zöldségek és gyümölcsök augusztusban