Az acai gyümölcs hazai piacokon még igazi ritkaságnak számít.
Leggyakrabban por vagy fagyasztott formában szerezhető be.
Acai gyümölcstál
Hozzávalók:
- 2 csésze málna
- 2 banán
- 1 csésze rizstej
- 4 ek. acai bogyó por
- 1 – 1,5 ek. méz
- 1 ek. mandulavaj
Elkészítés:
Az elkészítése egyszerűbb, mint ahogy gondolnád. Egyszerűen fogjuk meg az összetevőket, a málnát, a banánokat, az acai port, a rizstejet, illetve a mézet és tegyük egy turmixgépbe. Ezt követően jól pépesítsük össze. A rizstej helyett alkalmazhatunk más növényi tejeket is, valamint a málnáz kiválthatjuk akár áfonyával vagy eperrel is.
Ha jól összeturmixoltuk, akkor öntsük egy müzlis tálba és már fogyaszthatjuk is. Tetszés díszíthetjük a tetejét.
Miért ajánlott a fogyasztása?
Az acai bogyó egy az amazóniai esőerdőben lévő pálmafa termése. Ez a bogyó közel tízszer annyi mennyiségű antioxidánst tartalmaz, mint a szőlő. Ezen kívül igen magas vitamintartalommal, valamint ásványi anyag tartalommal rendelkezik Ezen felül kiemelkedik a rost, valamint a nyomelem tartalma is.
Az acai por gyulladáscsökkentő, immunerősítő hatással rendelkezik. Hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint segíti az emésztést is. Magas e-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a bőr egészségéhez. Antioxidáns tartalma miatt képes csökkenteni az öregedés tüneteit, valamint megelőzhető vele a pattanások és a mitesszerek kialakulása.
Az aminosav tartalma segít az állóképesség, valamint az energiaszint növelésében. Teobrimban is gazdag, amely a koffeinhez hasonló élénkítő és hangulatjavító hatással rendelkezik.
Fogyasztásával csökkenthető az éhségérzet, valamint gyorsítható a az anyagcsere és beindítható a fogyás. Hozzájárul az agyi funkciók, valamint a memória javításához.