Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

10 egyszerű környezettudatos tipp

10 egyszerű környezettudatos tipp

hillvital.hu
2022. 02. 24. 09:49:00

Ha szem előtt tartod a környezettudatos életmódot, akkor most 10 hasznos tippet adunk neked. Kezdjük is a felsorolást!1. Minden kis lépés számít

 

Érdemes először is tudatosítanod magadban, hogy minden apró lépés sokat számíthat a környezet számára. Sokan úgy gondolják, hogy csak egy csepp a tengerben a tettük, pedig nem. Több embert is inspirálhatsz a magatartásoddal.


2. Ne pazarolj!Az állandó fogyasztáshoz nagyon sok energiára és nyersanyagra van szükség. Ez nem azt jelenti, hogy semmit se vásárolj, csak azt, hogy amire nincs szükséged azt ne vedd meg. Ne légy impulzusvásárló.


3. Csökkentsd a műanyagot a háztartásban!


A műanyag számít az egyik legnagyobb hulladékforrásnak, és ezzel még az újrahasznosítás sem tud mit kezdeni. Egyre több a csomagolásmentes bolt, ahol csak a saját vászon táskádba lehet pakolni.

4. Hasznosítsd újra a hulladékot!

 

Amit csak lehet azt ajánlott újrahasznosítanod. Az üveget és a fémet számtalanszor újra lehet hasznosítani. Ezért sem ajánlott semmiből a műanyag, mivel csak néhány alkalommal lehet újrahasznosítani.
 

5. Újrahasznosítás otthon

Már úgy is újrahasznosíthatod az otthon lévő dobozokat, fémeket és műanyagokat, ha valamilyen új funkciót adsz nekik. Csupán a kreativitás szab határt ezeknek.


6. Vásárolj újrahasznosított termékeket!

Több olyan terméket (ruhákat, matracokat stb.) lehet vásárolni amelyek környezettudatosan vannak előállítva.


7. Vegyszermentes tisztítószerek használata

A legtöbb boltba kapható tisztítószer nagyon sok vegyszert tartalmaz. Mindenképpen ajánlott a ÖKO termékek használata, amiket nálunk is megtalálsz.

 

8. Komposztálás

Ha van kerted, akkor a legjobb megoldás lehet a hulladék csökkentésére a komposztálás. De nem is szükséges hozzá kert, ugyanis a lakásban is meg lehet oldani ezt a műveletet.


9. Környezettudatos ruhák

Egyre több környezettudatos ruhát készítenek, tehát egyre több helyen megvásárolhatod ezeket. Nem sokkal drágábbak, azonban nagyon sokat teszel ezzel is környezetednek.


10. Hazai termékek vásárlása

 

Érdemes olyan termékeket választanod, amelyek hazaiak, legyen az élelmiszer, kozmetikai termék vagy gyógynövényes termék.
 

10 egyszerű környezettudatos tipp.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés