Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

10 természetes immunerősítő csodaszer

2022. 03. 22. 12:39:00 hillvital.hu

Immunrendszerünk erősítésére több természetes gyógymód is létezik, melyek közül most megismerthetünk 10-el.

Fokhagyma

Az immunrendszer erősítése szempontjából hasznos, vírus-, gomba- és baktériumölő hatása is kiemelkedő. Rendszeres fogyasztása jó hatással van a szívre és az érrendszerre. Remek lehet a magas koleszterinszint ellen. A fokhagyma legfőbb hatóanyaga az allicin ami az emésztés során keletkezik.

 

Zöldpaprika

A zöldpaprika magas A- és C-vitamin -tartalma erősíti az immunrendszert, így a szervezet ellenállóbb lesz a különböző fertőzésekkel szemben.

 

Grapefruit

A nagyméretű, lédús grépfrút a citrusfélék családjába tartozik, amely jellegzetes savanykás-kesernyés íze ellenére számos jótékony hatással bír. Pektin rostokat tartalmaz, ezért csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Nagyon jó tisztítókúrát lehet vele végrehajtani, ehhez csak a levét kell elfogyasztani. Rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással van a vesékre és a húgyutakra is.

 

Gyömbér

Az aromás gyömbér nemcsak fűszer, hanem igazi gyógynövény is. Magas illóolaj tartalmának köszönhetően ez az ősi csodaszer kiváló görcsoldó és fájdalomcsillapító, valamint az emésztőrendszerre is jótékony hatással bír. Hányinger esetén érdemes fogyasztani, mert kiválóan csillapítja.

 

Feketebodza

Kiemelkedő a vértisztító és hashajtó hatása, a belőle készült bor vagy ritka pálinka pedig hagyományos szíverősítő. Méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően serkenti a vesék működését. A virágából nagyszerű vízhajtó tea készíthető, csillapítja a köhögést és elősegíti az emésztést. A frissen elfogyasztott bodzahajtásnak erős hashajtó hatása van. Lázcsillapításra is ajánlott a fogyasztása. A bodzateát étkezés előtt fogyaszd és lehetőleg ízesítés nélkül

 

Gomba

Bár sokan inkább mellőzik az étrendjükből, a gomba fontos fehérjeforrás, és rendszeres fogyasztása hozzájárul az immunrendszer egészségének fenntartásához, valamint a szervezet természetes ellenálló képességének megőrzéséhez. Számos vitamin (B1-,B2-,B6- és E-vitamin) és ásványi anyag (réz, cink, niacin, karotin) található a gombában.

 

Csipkebogyó

A csipkebogyó az egyik legismertebb C-vitamin- forrás, amely fokozza a szervezet védekezőképességét és ellenállását a fertőzésekkel szemben. Népszerű természetes immunerősítő.

 

Búzacsíra

Tápértéke igen kiemelkedő. Magas vitamin- és ásványi anyag- tartalmának köszönhetően hozzájárul a daganatos betegségek megelőzéséhez.

 

Spenót

Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, B-vitamint és folsavat. Rostokban és antioxidánsokban gazdag, a benne található értékes anyagoknak köszönhetően pedig csökkenteni a vércukorszintet.

 

Zöld tea

Az immunrendszer erősítése mellett segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint a hosszú évek tapasztalatai a rákmegelőző hatását is megerősítik.

10 természetes immunerősítő