Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

4 érv a rendszeres kivi fogyasztás mellett

2021. 05. 07. 12:37:00 Sági Zsolt - HillVital

4 érv a rendszeres kivifogyasztás mellett
 

A kivi számtalan egészségjavító hatással bír, amiért érdemes beilleszteni az étkezési szokásainkba.  A kivi egyébként Kína északi részén honos, és érdekes, hogy csak a 19. században kezdett elterjedni Európában, vagyis az egyik legkésőbb megismert gyümölcsünkről van szó.


Magas C-vitamin - tartalom

Ha természetes C-vitamin-forrásokról van szó, a legtöbb embernek a narancs vagy a citrom jut eszébe, pedig 100 g kivi kb. 75 mg C-vitamint tartalmaz, míg a narancs és a citrom alig több mint 50 mg-mal büszkélkedhet. A C-vitamin képességeiről már többször írtunk (pl.: Hogyan legyünk immunisak a betegségekre? Igen még a rákra is), a fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni.
 

Szebb lesz tőle a bőröd

Amit viszont érdemes megjegyezni, hogy a C-vitamin részt vesz a kollagén rostok termelődésében, és biztosítja azok szilárdságát, következésképpen a bőröd feszesebbé, fiatalabbá válik!
 

Kiváló fogyókúrás gyümölcs

Fogyókúrázóknak jó hír, hogy a kivi mindössze 40 kalóriát tartalmaz, továbbá magas élelmi rost-, valamint pektintartalma miatt is segíti a fogyást, hiszen támogatja az anyagcsere-folyamatokat. Hogyan? A pektin egy szénhidrátokkal rokon vegyület, amely vízzel keveredve sűrű, kocsonyaszerű anyaggá áll össze, és segíti a táplálékok gyorsabb haladását a bélrendszerben.
 

Vérnyomáscsökkentő

Egy nemrégiben végzett norvég kutatás tanúsága szerint a rendszeres kivifogyasztás magas vérnyomás esetén is segít. A vizsgálatban részt vevő száz, magas vérnyomással küzdő férfi közül 33 napi rendszerességgel fogyasztott kivit, ugyanennyien voltak azok, akik más antioxidáns tulajdonsággal bíró zöldségeket, gyümölcsöket kaptak, míg a többi résztvevő a megszokott étrendjét tartotta. A kivit fogyasztó csoport esetében 15/13–mal csökkent a vérnyomásuk!
 

A változatos étkezés egyébként is fontos, ezért, ha nem is két pofára, de néha érdemes kivit is fogyasztani!
 

Ismerd meg a kivi 4 jótékony hatékonyságát.