Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

4 érv az őszi túrázás mellett

2022. 10. 07. 10:15:00 Veress Máté - HillVital

Sok embernek egyet jelent az ősz azzal, hogy a levelek lehullanak és minden kopár lesz. Azonban ebben az évszaknak számos testi és lelki előnye van az egészségre. Egy kirándulás vagy egy nagyobb túra kiváló lehet ebben az évszakban. Íme 4 érv az őszi túra mellett!

 

Az ősz képes stimulálni az agyat. Az őszi táj a levelek színeivel teljesen átalakul és ez egy vizuális kontrasztban gazdag folyamat. Az ilyen látványra nagyon fogékony az emberi agy, vagyis kellemes érzést okoz. Tehát bármilyen furcsán hangzik, nagyon egészséges az agy számára.Pszichológiai hatása is van, mégpedig az, hogy segít elfogadni a változást. Tehát egy őszi túra nagyszerű önismereti tréning is lehet. Megfigyelheted hogyan is van jelen az ember életében a változás. Lehet ez természeti körülmény, kapcsolat vagy akár munka terén is. Van akire nyomasztóan hat az ősz és alig várja, hogy vége legyen. Van aki pedig nagyon izgatottan várja.Az őszi túra nagyszerű stresszoldó is. Az intenzív ingerek és az őszi erdő nagyon gyönyörű és megnyugtató. Több szakértő is állítja, hogy az őszi túra mekkora nyugtató hatással rendelkezik. Az erdei sétákat terápiás módszerrel is használják és ez nem meglepő.


Alázatra is tanít valamint együttműködésre. Már több kutatás is bebizonyította, hogy amikor egy nálad nagyobb dologgal szembesülsz (hegyek, erdők, fák, vízesések), akkor az csökkenti az énközpontú gondolkodást és ez növeli az együttműködésre való hajlamot.


Tehát ha elmész egy őszi túrára azzal csakis jól járhatsz. Érdemes meggondolnod.

4 érv az őszi túrázás mellett