Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az 5 legszebb Magyar kirándulóhely amit télen is meglátogathatsz

2022. 02. 14. 14:12:00 hillvital.hu

Magyarország tele van szebbnél szebb kirándulóhelyekkel. Ezek a helyek igazi élményt nyújtanak akár az egész család számára akkor is ha nincsen hó.


Nézzük is melyek ezek a helyek:Nagy Hideg-hegy: A csúcsa 864 méter magas. A Börzsönyben található kedvelt turistahely már 1 évszázada vonzza a turistákat. Különösen a téli hónapok miatt is annyira népszerű mivel nagyszerű síelési lehetőség van és még a kilátás is nagyszerű. Akkor is érdemes körbenézni ha éppen akkor nincsen hó. Egy túra vagy síelés után a gyönyörű turistaházban pihenhetsz meg.


Nagy Hideg-hegy

Felsőtárkány: A bükki nemzeti parkban található meg ez a község ahol 3500-an laknak. Található itt egy késő barokk stílusú római katolikus templom a XVIII. századból. A környéken patakok is erednek amelyek nagyon szépek és romantikusak is. Itt található a várhegyi tanösvény is nagyjából 10 km de érdemes végiggyalogolni. Felfedezhetőek a Bükk kőzetei és az egykori földvár is.

Felsőtárkány

Őrség: Nagyon izgalmas hely mivel gazdag a növény és az állatvilága. A legismertebb és legjelentősebb hely Őriszentpéter ami már az Árpád-házi királyok idején is létezett. Rendkívül érdekes az ódon templomot végigjárni és a települést is. Az Őrség is kiváló túrahely lehet.

Őrség télen

Az 5 legszebb Magyar kirándulóhely amit télen is meglátogathatsz

Ilona völgy: Már csak a vízesés miatt is érdemes elmenni oda. Amikor fagypont alá esik a hőmérséklet, akkor az jéggé fagy és az nagyszerű látvány. Itt is található tanösvény ami 6,5 km hosszú és az út során megnézheted a földtani érdekességeket. A hegyek nagyjából 40 millió évvel ezelőtt keletkeztek. Ezután még meg lehet nézni Parádfürdőt és a múzeumot.  

Ilona völgy
  
Majki műemlékegyüttes: Oroszlány külterületén található Majkpusztán ez a csodás műemlék. A XVIII. században kamalduli szerzetesek éltek itt különálló cellaházakban. A telepen volt egy templom aminek sajnos csak a tornya látható már. 1727-ben fraknói gróf Esterházy József birtoka lett ez a terület, ő költöztette ide a szerzeteseket.

Majki műemlékegyüttes

Ahhoz, hogy a túrázás zökkenőmentesen menjen érdemes egy jó gyógynövényes izomlazítót használnod. Próbáld ki a Kapsamax balzsamot ami segít ellazítani a merev izmokat a piros paprika tartalma miatt.