Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

5 magyar kirándulóhely ami talán ősszel a legszebb

2022. 10. 25. 09:08:00 Veress Máté - HillVital

Kirándulni nagyszerű dolog és főleg ősszel. Azonban ha esetleg nem tudnád, hogy hova menj, akkor mutatunk most neked 5 olyan magyar helyet ahova mindenképpen érdemes elmenned barátokkal vagy családdal.

 

1. A Zirci arborétum

 

Ez Magyarország legmagasabban lévő élőfa gyűjteménye. A park 400 méter tengerszint feletti magasságban található meg és 1951 óta védett természeti területnek számít. Minden évszakban nagyon szép azonban ősszel különösen szép látványt nyújt. Túrázás közben találkozhatsz mókusokkal vagy akár őzekkel is.
 

2. Velencei hegység
 

A Velencei hegységen belül, Pákozdon található meg az ingókő. Sokan csak a magyar Stonehenge-nek nevezik. Az ingókövek hatalmas gránittömbök amelyek absztrakt formában vannak egymáson. Számos legenda övezi a kialakulásukat. Itt vannak túraútvonalak amelyek akár kisgyerekkel is bejárhatók.
 

3. Szalajka-völgy
 

A Szalajka-völgy a Bükk lábánál található meg egész pontosan Szilvásváradnál. Itt található meg a Szalajka-forrás, a Fátyol-vízesés, a Gloriett-tisztás, az istállóskői barlang és a Szilvásváradi Erdei Kisvasút, amely több mint 30 km hosszú. Nagyon szép gyertyánosok, tölgyesek és bükkösök teszik gyönyörűvé ezt a helyet.

4. Dobogókő

 

Dobogókő a Dunakanyar szívében található meg. Télen nagyszerű síközpontként lehet látogatni. Ha egy különleges spirituális élményre vágysz, akkor Dobogókő egy kiváló választás.

5. Visegrád

A Pilisben található meg a Spartacus-ösvény ami nagyon gyönyörű. Van egy túraútvonal is ami Pilisszentlászlótól Visegrád felé tart. Friss levegő és dunai panoráma fog várni.

5 magyar kirándulóhely ami talán ősszel a legszebb