Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

5 növény ami télen is a lakás dísze lehet

2022. 01. 24. 12:50:00 hillvital.hu

A növények nem csupán tavasszal és nyáron hoznak virágot. Nem kell a növényszeretetedet télen sem háttérbe szorítanod. A hideg hónapokban is megteheted ezt, csak odabent a lakásban.


Ha esetleg a teraszra akarod ezeket a növényeket kiültetni, akkor mindenképpen egy védett zugot keress. De most nézzük is, hogy melyek ezek a növények.

 

Ciklámen:

Hogy a ciklámen melyik hónapban virágzik az attól függ, hogy melyik hónapban ültetted el. Amely példányok ősszel bontják ki a szirmaikat, azok ellenállnak jobban a hideg időjárásnak. Ha viszont a hőmérséklet fagypont alá süllyed, akkor ne maradjon ki mert károkat okozhat neki. Éppen ezért jobb bent tartani.
 

Karácsonyi kaktusz:

A mikulásvirág mellett ez is nagyon közkedvelt növény. Ez a szép növény a karácsony után is nagyon szép dísze az otthonnak. Nem igényel annyi odafigyelést mint a mikulásvirág. Nem érdemes kitenni a teraszra és a kertbe sem, inkább jobb neki a lakásban. Még akár húsvét környékén is bimbózhat.
 

Rododendron:

Ez a növény már a tél elején képes virágozni, és egész télen jobb kedvre deríthet a szépségével. Ha egész évben gondozod, akkor nem lesz hálátlan a növény. Egyes országokban rózsaként vagy alpesi rózsaként is nevezik.
 

Körömvirág:

Erre a szép gyógynövényre is egész évben lehet számítani. Akár heteken át lehet gyönyörködni a virágaiban. Ha enyhébb a tél, akkor maradhat a teraszon vagy a kertben, de ha nagyon hideg van, akkor mindenképpen a lakásban kell tartani. Nagyon könnyű a beszerzése is.
 

Hóvirág:

A hóvirág hagymák elültetésének a legjobb időszak az ősz. De kora télen is elültetheted a teraszon vagy a kertben is. A hagymákat 5 cm mélyre kell dugni és hagyni kell néhány cm távolságot köztük. Főleg azoknak ajánlott a nevelgetése, akik minden évben várják a tél végét. Ugyanis a virágzása azt jelenti, hogy hamarosan itt a tavasz.  

A hóvirág kiváló dísze a kertnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: kert kertészet kertészkedés tél