A vérszegénység sok millió embert érint az egész világon. Tünetei közé tartozik a kezekben és lábakban tapasztalható bizsergő érzés, a depresszió, emlékezetkiesés, fáradékonyság és a gyengeség.
Vérszegénység esetén fontos, hogy megfelelően étkezzünk. Nézzétek meg, hogy milyen táplálékok fogyasztása ajánlott vérszegénység esetén.
Tojás
A tojásban rengeteg tápanyag és kevés kalória van. A tojás segít pótolni a vérszegénység során elvesztett vitaminokat. Emellett a tojás rendszeres fogyasztása hozzájárul a csontok felépítéséhez és az erős ízületekhez. Mikor tojást eszünk, igyunk mellé egy pohár narancslevet. Ez azért fontos mert a narancsban sok a C-vitamin, aminek a hatására a vas felszívódása megnövekszik.
Szója
A babok különböző változatai gazdag vasforrások. A vastartalmukat tekintve a babfélék között a szójabab szerepel a lista élén. Egy csésze szójabab fedezi az ajánlott napi vasbevitel felét. Emellett a szója segít csökkenteni a vérszegénységet.
Gránátalma
A gránátalma A-, C-, E-vitamint, vasat, káliumot és rostot tartalmaz. Ezt a gyümölcsöt bármilyen formában fogyaszthatjuk, akár gyümölcsléként is. Vastartalmának köszönhetően csökkenti az anémiás tüneteket: a kimerültséget, a szédülést, a gyengeséget és a hallás romlását.
Spenót
A spenót rostot, A-, B9-, C- és E-vitamin tartalmaz. Emellett vasat és béta-karotint is. Ezek mind létfontosságúak az egészséges szervezetnek. A spenót mellett még ajánlott a leveles zöldség, a vízi torma, brokkoli, zeller.
Cékla
A cékla az egyik legjobb a vérszegénység kezelésére. Rengeteg vas található benne, így segít visszaállítani és aktiválni a vörösvérsejteket.
Ha ezeket beiktatod az értrendedbe, akkor hozzájárulsz a vérszegénység leküzdéséhez és az egészség megtartásához. Emellett fontos, hogy sok vizet igyunk, és mindennap végezzünk testmozgást.