Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

7 érv a szabad levegőn történő testmozgás mellett!

2022. 06. 03. 09:57:00 Veress Máté - HillVital

Ahogy eljön a jó idő már nem érdemes a konditerem vagy a lakás falai között edzened, hiszen a friss levegőnek több élettani hatása is van amelyek egy edzés mellett sokkal jobban érvényesülnek.

 

Most 7 érvvel alátámasztjuk, hogy sokkal jobb a szabadban mozogni.


Sokkal energikusabb leszel!A friss levegő élénkíti a szervezetet és az agy oxigénellátást is fokozza. Sőt még az izomláz is enyhébb lesz ha kint töltöd az edzést.


Nem kell fizetni érte!


Nem kell konditerem bérletet fizetned tavasztól, kora őszig. A nyári hónapokban ráadásul a kinti mozgással több kalóriát is égetsz el egy nap. Érdemes naponta 30 percet kint mozogni.


Kreatívabb leszel!

 

Ha nagyon stresszes vagy, akkor mindenképpen ajánlott a friss levegőn mozognod. A természet megnyugtatja az idegrendszert és sokkal kreatívabb is leszel. Egy kis futás vagy gyaloglás is elég lehet már.


Jobb lesz a kedved!

Már több kutatás is kimutatta, hogy aki a szabadban mozog, az sokkal vidámabb és optimistább is. Már csak ezért megéri a friss levegőn lenni.

Nagyon jó program lehet a barátokkal


Érdemes összehívni a barátokat vagy a családot és egy közös sétát, vagy edzés csinálni a friss levegőn. Ez mindenkinek jót tesz, lehet akár beszélgetni is az edzés után vagy közben.

Több kalóriát lehet elégetni!

 

A természetes és változatos környezet sokkal kiszámíthatatlanabb, ezért aztán több kalóriát is lehet elégetni. A parkokban, a az erdőkben vagy völgyekben érdemes futni vagy sétálni. Apróság lehet azonban több zsírt égetsz el mint egy futópadon.

Nem kell állandóan a tükörben nézni a változást!

Egy kutatás szerint aki állandóan a tükör előtt edz, az hamarabb lehet depressziós, mivel állandóan azzal foglalkozik hogyan néz ki. Ez nem mindenkire igaz persze.  

7 érv, hogy a szabadban mozogj.