Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Európa 7 legszebb túraútvonala

2020. 03. 04. 15:10:00 Veress Máté - HillVital

Európában szebbnél szebb túraútvonalak várják, hogy felfedezd őket. Ha van rá lehetőséged, akkor ezeket a helyeket érdemes meglátogatnod.
 

1. Spanyolország – Szent Jakab útja

Nagyon szép az út utolsó 30 km-es szakasza ami kagylókkal van megjelölve és a gall dombságon keresztül vezet. Az egész út Triacastelán, Sarrián, Portomarínon, Lavacollán és Palas de Rei-en keresztül. Nagyszerű illata van az eukaliptuszligeteknek

Spanyolország – Szent Jakab útja

2. Anglia – Hadrianus útja

A római császár útja parttól partig húzódik el a skót határ mentén. Kalandos vidékeken visz keresztül, egyes szakaszai akár 5 méter magas falakon is vezetnek. A kirándulás fáradalmait a strandon pihenheted ki.

Anglia – Hadrianus útja

3. Svédország – A Sarek Nemzeti Park

A Sarek Nemzeti Park a Lappföldön található. Ezt a nemzeti parkot a természetjárók paradicsomának is szokták nevezni. Az élővilág egyszerűen káprázatosnak számít mivel szabadon élnek a rénszarvasok, a medvék és a farkasok. Sátorozás helyett érdemes menedékházban éjszakázni.

Svédország – A Sarek Nemzeti Park

4. Skócia

A skót felföld nyugati része számít az egyik legszebb túraútvonalnak a brit szigeteken. Skócia központjából indul az út Glasgowból és az egész út 154 kilométeres, 7 nap alatt lehet megtenni.

Skócia

5. Franciaország

A híres zarándok út a Szent Jakab útja Franciaországon vezet keresztül. Nagyszerű kilátás varázsolja el a túrázók szívét és lelkét.

Franciaország

6. Írország

A Wicklow hegységen vezet át a túra. Ez egy 132 kilométeres hosszúságú túra. 6 hat nap alatt szokták teljesíteni. Nagyszerű helyeken vezet át ahol bátran lehet fotózni is.

Írország

7. Ausztria

Nagyszerű hely Schneeberg ami elég közel is van Magyarországhoz. Ha nekivágsz az útnak, akkor készülj fel az időjárás változásra. A hegyen mindig fúj a szél, ezért érdemes rétegesen öltözni és esőkabátra is szükség lehet. A hegytetőn nagyszerű kilátás fog várni.

Ausztria legszebb helyei Magyarországhoz közel:

  1. Fertő-tó túraútvonal
  2. Schneeberg túraútvonal
  3. Rax-Schneeberg túraútvonal
  4. Gesäuse Nemzeti Park túraútvonalai
  5. Hochschwab túraútvonal.

Ha Magyarországhoz közeli, ausztriai legszebb útvonalakat keressük, akkor ezt az ötöt semmiképp ne hagyjuk ki!


Ausztria