Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

7 tipp a környezettudatosabb élethez

2022. 01. 07. 11:08:00 Veress Máté - HillVital

Egyre többen élnek környezettudatos életet, és ez egy nagyon jó dolog. Napjainkban már inkább kötelességnek számít a környezettudatosság és nem is inkább divatnak. Mivel egyre több a környezetszennyező termék, ezért ajánlott védeni a bolygót.


Adunk most neked 7 olyan tippet amelyek segítségével te is beépítheted a mindennapokba a környezete tudatosságot.

 

1.       Használj szappant!
 

A folyékony szappanok, tusfürdők és samponok előállításához sokkal több energia szükséges valamint több csomagolás is. Egy szappan sokkal tovább kitart mint az ugyanakkora folyékony szappan.
 

2.       Zuhanyzás

Érdemes zuhanyozni ha gyorsan meg tudod magad tisztítani. Az átlagos tusolási idő nagyjából 9 perc. Ha 7 percnél többet vagy a zuhanyrózsa alatt, akkor érdemes inkább egy kád vizet engedni.
 

3.       Mosogatás

Nem minden esetben gazdaságosabb a kézi mosogatás. Van olyan eset, hogy egy mosogatógép hatásosabb. Egy folyamatosan folyó csapból percenként akár 9 liter víz is kifolyhat. Egy újabb mososgatógép viszont 25 litert fogyaszt. Ha viszont minden egyes mosogatott eszköznél elzárod és megint megnyitod a csapot, akkor persze a kézi mosogatás is megfelelő, mivel nem mindenki teheti meg, hogy mosogatógépet vásároljon.
 

4.       Étel csomagolás

Ne csomagolj folpackba. A frissentartó fóliát alig lehet újrahasznosítani. Az alufólia sem az igazi, mivel az is eléggé környezetszennyező. Inkább ajánlott a viaszos kendő.
 

5.       Műanyag

Ha műanyagot dobsz ki, akkor azt csakis tisztán dobd ki. Ez lehet vízpazarlásnak tűnhet, de egy durvább ételmaradék az egész szelektíven gyűjtött hulladékot tönkre teheti.
 

6.       Komposztálás

Már nem annyira nehéz komposztálni. Érdemes ezt otthon elvégezni. Már nagyszerű módszerek vannak rá.
 

7.       Tisztítószerek

Kerüld el a vegyszeres tisztítószereket. Csakis öko termékeket használj, vagy akár természetes anyagokat is. Az ecet, a citromsav és a szódabikarbóna is sokat segíthet.
 

7 tipp a környezettudatos élethez.