Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

8 hasznos tipp az újrahasznosításhoz

2022. 01. 13. 09:13:00 Veress Máté - HillVital

Hosszú út vezet ahhoz, hogy környezetkímélőbben éljen egy ember, viszont ha néhány tanácsot szem előtt tartasz, akkor látványos eredményeket érhetsz el. Nézzük is melyek ezek a tanácsok!
 

1.       Használj fel újra dolgokat!

Mindenképpen fokozatosan csökkenteni kell azokat az alapanyagokat amelyeknek az előállítása és használata káros lehet. Aztán az is fontos, hogy a már meglévő tárgyakat tovább használd, tehát ne dobd ki rögtön. Ha valami eltört, ragaszd meg, ne rögtön kidobd. Vagy ha nem lehet megjavítani, akkor használd fel másra. Csak végesetben végezze a szelektív hulladékgyűjtőben.
 

2.       Vásárolj újrahasznosított alapanyagot!
 

Az az újrahasznosítás lényege, hogy a termékek körforgásban maradjanak és ne kelljen újra előállítani őket. Tehát a vásárlás során figyelj arra, hogy a termék újrahasznosított-e.
 

3.       Jegyezd fel a hulladékot!

1 hónapon keresztül írd fel, hogy milyen hulladékot termeltél a háztartásban. Jegyezd fel, hogy melyek azok az alapanyagok amelyek ki és be áramlanak az otthonodba. Ha meglátod a végeredményt, akkor megkeresheted a módját, hogyan csökkentsd.
 

4.       Komposztálás

Ez az újrahasznosítás egyik leghatékonyabb formája. Ezt meg lehet oldani kültéren és beltéren is. Az ilyen hulladékot el lehet vinni közösségi kertekbe is ahol aztán más újrahasznosítja.

A komposztálás egy nagyszerű újrahasznosítás.

 

5.       Támogasd az újrahasznosítást!

Keress olyan iskolákat, szervezeteket vagy művészeket akik örömmel átveszik az alapanyagokat amiket aztán újra felhasználhatnak.
 

6.       A régi eszközöket ajándékozd el!

A régi elektromos eszközöket ajándékozd el szervezeteknek, ahol aztán megjavítják és a rászorulók használhatják majd. Lehet ez háztartási gép, telefon vagy laptop akár.
 

7.       Hasznosítsd újra a vizet!

Lehet nem olcsó, de megéri úgy kialakítani a ház vízhálózatát, hogy a tusolóból elfolyt vizet vagy a mosógépből elfolyt vizet újrahasznosítsa és mondjuk azzal öblítse le a wc-t.
 

8.       Az adakozás is fontos!

A régi és nem használt tárgyakat ne dobd a kukába, hanem akár elajándékozhatod interneten vagy bármilyen helyen ahol szükség lehet rá. Lehet ez ruha, elektronikai eszköz, vagy bármi.