Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A búzafű por

A búzafű por

Sági Zsolt - HillVital
2021. 03. 09. 10:01:00

A búzafű a búzával ellentétben sokkal táplálóbb és nem tartalmaz glutént sem.
 

Miért egészséges a búzafű?

 

Csírázáskor és a növekedési szakaszban a búzafű rengeteg tápanyagot termel, ezzel megnövelve a búzában található vitaminok és ásványi anyagok szintjét. Klorofill termelés közben képes a glutén lebontására.

Ennek köszönhetően a búzafű rendkívül egészséges tápláléknak számít. Annak érdekében, hogy ez ne maradjon kiaknázatlanul, porított formában lehet beszerezni.

 

Hogyan készül a búzafű por?
 

A búzafű por úgy készül, hogy a friss hajtásokat kalászosodás előtt learatják. Ezt követően kíméletesen, testhőmérsékleten szárítják, majd szálasan tárolják. Csomagolás előtt kerül sor a porításra.

 

Minek köszönheti jellegzetes színét?
 

Az elkészült por a fényes zöld színét a benne található klorofillnek köszönheti, amit gyakran a növények véreként is emlegetnek. Megtalálható még benne a karotin is, amely a fotoszintézisben nagy szerepet játszó pigment. Elég csak a sárgarépa gondolni, ugyanis ez kölcsönzi számára, sok más gyümölcs és zöldség mellett a narancssárga színét.
 

Miért javasolt a fogyasztása?
 

Mivel szervezetünk viszonylag igen könnyedén fel tudja dolgozni, így fogyasztása még a gyenge emésztésűeknek is megengedett. Ez annak köszönhető, hogy az emésztése kevés energiát vesz igénybe.

 

Ennek ellenére hozzájárul az emésztéshez, valamint a belső szervek működéséhez. Erőteljes lúgosító hatással rendelkezik. Magas klorofill tartalmának köszönhetően képes oxigénnel dúsítani a vért, aminek köszönhetően javul a sejtek oxigénellátása. Ennek köszönhetően a gyulladásos folyamatok megszüntetésében is fontos szerepet játszik.
 

A búzafű képes egyszerre méregteleníteni, valamint energiával ellátni a szervezetünket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az egészséges táplálkozás elhanyagolható a fogyasztása mellett.
 

Hatóanyagainak köszönhetően képes a szervezet egészét pozitívan befolyásolni. Az egyik legkomplexebb növényi tápanyagforrásnak számít.
 

Búzafű por

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!