Csodás hatásai vannak a búzafűlének és könnyen elkészíthető
A zöld búzafű leve karcsúsít, méregtelenít, tisztítja a vért, és felpezsdíti az anyagcserét.
Már napi egy pohár is elég ahhoz, hogy folyamatosan biztosítsd a salakanyagok kiürítését szervezetedből, hosszú időre megerősítsd az immunrendszered, és karcsúvá válj.
A búzafű magas tápanyag-tartalommal bír, és könnyen emészthető. A növények között előkelő helyet foglal el klorofill- és A- vitamin tartalmának köszönhetően. Emellett tartalmaz B-vitamint, valamint számtalan egyéb tápanyagot is ki lehet mutatni benne. A magas tápanyagtartalmon kívül ritka emésztőenzimeket is tartalmaz, melyek különlegességét az adja, hogy semmilyen más ételben nem találhatók meg ilyen töménységben. Ezen kívül salaktalanítja a szervezetet, és az egészséges súlyvesztéshez is hozzájárul. A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vért oxigénnel, így javul a sejtek oxigénellátása, ezáltal a gyulladások megszüntetésében nagy szerepe van.
Nevelhetsz otthon is búzafüvet.
Csak vegyél egy dobozt, és töltsd meg fele-fele arányban termékeny kerti földdel és tőzeggel, és egyenletesen szórd rá a búzaszemeket. Ezután a földkeverékkel takard be 1-2 centi vastagon, majd naponta nedvesítsd meg. Amikor eléri a búzafű a 10-12 centis magasságot, akkor már le lehet vágni.
Búzafűlé készítése házilag!
Amire szükséged van hozzá:
· műanyag tál --- ebbe darálod
· műanyag tölcsér --- ezzel töltöd a levet
· daráló --- ezzel darálsz
· jégkockakészítő tasak
· géz, 1-2 réteg --- ezzel "préselsz"
A búzafüvet vágd 1-2 részre, és lassan, kis csomónként daráld le. Azért lassan, hogy elkerüld a felmelegedést az enzimek védelmére, ez nagyon fontos, mert az enzimek tehetnek érted a legtöbbet, egyáltalán ezért van értelme fogyasztani a búzafüvet. A ledarált masszát tedd egy gézbe, és kézzel csavard ki belőle a levet! Nem árt védőkesztyűt használni, mert rendesen befogja a kezed. Ha frissen akarod fogyasztani, akkor tedd azt, és fogyaszd egészséggel.
A házilag nevelt búzafüvek igen értékesek, mert frissen még megtalálhatók bennük azok az enzimek, melyek megsemmisülhetnek a szárítás során.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
