Menü

A D-vitamin fontossága a szervezet számára

Veress Máté - HillVital
2021. 07. 01. 10:42:00

A D-vitamin inkább nevezhető egy hormonnak mint vitaminnak. A szervezet képes saját maga is előállítani, de csak megfelelő célszervek biológiai reakcióinak a beindításával. A D-vitamin a bőrben jön létre ha elegendő napfényhez jut.

 

Vannak persze olyan élelmiszerek amelyek D-vitamint tartalmaznak mint a hal, de ezzel sajnos nem tudsz elegendőt bejuttatni a szervezetbe, éppen ezért ajánlott az étrend-kiegészítők fogyasztása, legfőképpen a téli hónapokban alakul ki a d vitamin hiány. Nyári hónapokban pedig ajánlott minél több időt kint tölteni a napon.

 

De nézzük a d vitamin hatása mikre képes.

 

Szerepet játszik a D-vitamin a normál csont valamint a fogszerkezet fenntartásában is. Ahhoz, hogy megfelelő legyen a D-vitamin szint, szükséges a hatásos kalcium felszívódás. Meghatározza a csontsűrűséget is, ami felelős a csontok kalciumtárolásáért is.


A normál sejtosztódáshoz is köze van. Nagyon fontos a szerepe a sejtek képződésében is.


A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez. Ha megfelelő a D-vitamin szint, akkor működésbe hozzák a test védekezőképességét a D-vitamin receptorai.


Az izomfunkciókhoz is hozzájárul. A D-vitamin elősegíti a kalcium bejutását az izomsejtekbe. Felelős még a fehérjék újraképződéséért az izmokban. Ez az izomerő kialakulásáért fontos.

 

Ha felnőttkorban sokszor kialakul a D-vitamin hiány, akkor az megnöveli a 2-es típusú cukorbetegségnek a kockázatát.
 

Mi a HillVital D-vitamin K1-vitaminnal nevű étrend-kiegészítőt ajánljuk. Ez a készítmény a D3- és a K1- vitamin nagyszerű kombinációját alkotja. Együtt még hatásosabb ez a 2 vitamin. Hozzájárul az immunrendszer, a csontozat és a fogazat egészségéhez. Naponta 2 kapszulát kell fogyasztanod étkezés közben sok vízzel.
 


A D-vitamin fontossága.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés