Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A folyadékveszteségről

A folyadékveszteségről

Sági Zsolt - HillVital
2020. 02. 17. 12:39:00

A szervezet hidratáltsága. Mi történik, ha nem fogyasztunk kellő mennyiségű folyadékot?

Mindenkinek tudatosan kell gondoskodnia a kellő mennyiségű folyadékbevitelről. A vizeletünk színe jelzi, hogy mennyire hidratált a szervezetünk.

Minél sötétebb a vizelet, annál rosszabb. Ez azt jelenti, hogy kevés folyadékot fogyasztunk, tehát pótolni kell.

2 %-os folyadékveszteségnél fáradékonyság léphet fel, s romlik a teljesítőképesség.

3 %-osnál kiszárad a száj.

5-6 %-os folyadékveszteségnél keringési problémák léphetnek fel, valamint fejfájás és általános rosszullét is jelentkezhet.

10 % vagy annál nagyobb folyadékveszteség esetén tudatzavar jelentkezhet, leállhat a veseműködés.

Mennyit is fogyasszunk?

Átlagosan 2-2,5 liter az elfogadott, de egyénenként változó, hogy mennyi az optimális. Függ a kortól, a testsúlytól, a fizikai állapottól, a mozgás mennyiségétől. A nagy melegben mindenkinek többet kell fogyasztania. A folyadékbevitelnél azonban nem csak a vízfogyasztásra kell gondolnunk. A vízfogyasztás mellett iktassunk be az étrendünkbe magas víztartalmú ételeket is. Pl.: fejes saláta, görögdinnye, avokádó, őszibarack, paradicsomlé, joghurt. 

A víz legfontosabb szerepe a különböző tápanyagok, hormonok, salakanyagok immunelemek és sejtek szállításában van, valamint a sejt és sejtközötti tér alkotójaként helyt ad az anyagcsere és hőháztartás szempontjából is fontos kémiai reakcióknak. A kiszáradás a vér és izom vízveszteségével is jár. A fizikai munka befejezésekor a már kialakult dehidráció következményes szomjúságot okoz, de az ekkor megkezdett folyadékpótlás már nem lehet kellően hatékony, mivel sokkal hosszabb idő alatt (esetleg csak napok alatt) állítja helyre az egyensúlyt.

Minden 0,5 kg súlyvesztés után 2-3 dl folyadékot célszerű pótolni.

Kívánatos lenne, hogy az atléta terhelés előtti és utáni testsúlykülönbsége minimális legyen.A jó edzettségi állapotban lévő sportoló önkéntelenül többször iszik, mint egy kevésbé edzett, jobban izzad, így hatékonyan elvezeti az izommunka során keletkezett hőt, valamint kevesebb ásványi anyagot veszt a verejtékezés során.

A vízveszteségről...

 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés