Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A függőségekről

A függőségekről

Veress Máté - HillVital
2021. 05. 11. 13:49:00

A leggyakoribb függőségekről már hallhattunk eleget: dohányzás, kávé, alkohol, drog.

De napjainkban van jó néhány olyan függőség, ami a modern kor velejárója. Mire gondolunk?

Internet: Becslések szerint az internetet használók mintegy 5-10 %-a tekinthető függőnek. Ők órákon át barangolnak a világhálón, sokszor elveszítik időérzéküket, képtelenek a netezésre fordított időt csökkenteni. Ez sok esetben vezethet váláshoz, gyerekeknél az iskolai eredmények romlásához. Ha fizetős oldalakat látogatnak, az anyagi helyzetükre is kihathat.
 

Mobiltelefon: Napjainkban szinte már az óvodás is rendelkezik mobiltelefonnal. Sokan nem is tudnak már létezni sem nélküle. Mindenhová magukkal viszik, s nem csak az üzletemberek. Egyelőre még a szakemberek szerint az SMS nem okoz függőséget. Bár Magyarországon van olyan ember, aki egy hónapban 3-4 ezer üzenetet küldött el.
 

Kényszervásárlás: Főleg egyedülálló nők lelik örömüket az állandó vásárlásban, de újabban a férfiak is. Nekik egyedül ez jelenti a boldogságot. Különösen az akciós ajánlatokkal szemben tehetetlenek. A nők elsősorban ruhákat, kozmetikumokat vásárolnak fölösleges mennyiségekben, a férfiak inkább műszaki cikkeket.
 

Játékterem: Magyarországon a kényszeres játékterem-látogatók száma kb. 150 ezerre tehető. Sajnos főleg a fiatalokból kerülnek ki. A játékterem-függők a vesztett játékok miatt el is adósodhatnak, esetleg bűncselekménybe keveredhetnek. Sokkal több közöttük az öngyilkosságot megkísérlők száma, mint az alkoholisták és a drogosok között.

 

Munkamánia: Főleg az értelmiségi rétegből kerülnek ki. A háttérben állhat teljesítménykényszer. De a többségük nem kötődik eléggé a családtagjaihoz, s ahogy mondják róluk: a munkába menekülnek.
 

Csokoládéevés: A csokoládé megemeli a boldogsághormon szintjét a szervezetben (nem a tejcsokiról beszélünk). Ez főleg az agyra van hatással. A csoki a „Jól érzem magam” reakciót váltja ki az agyban, így időről időre egyre többet fogyaszt belőle az illető, míg végül csak zabálja és zabálja…
 

Mi a teendő e függőségek tekintetében? Mint ahogy már leírtuk nemrég, elsősorban azt kellene megakadályozni, hogy ezek kialakuljanak. A szülők, a család figyeljenek oda a gyermekekre, családtagokra, s időben beszélgessenek el ezekről a témákról. Ha már kialakult a függőség, akkor segítsünk a személynek megtalálni, hogy mi az, ami miatt ezekhez a „pótcselekvésekhez” fordul. Azért „pótcselekvés”, mert van valami, amivel az illető nem tud szembenézni, ezért pótcselekvéseket végez. Lehet, nem jön ki a párjával, a főnökével, esetleg valamilyen kudarca van, vagy nem tud elvégezni egy feladatot, munkát. Kommunikáljunk, ez az egyetemes oldószer. 


Tudd meg milyen függőségek vannak.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.