Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A gőzfürdő jótékony hatásai!

A gőzfürdő jótékony hatásai!

Veress Máté - HillVital
2021. 08. 17. 13:58:00

A megfelelő használat mellett a gőzfürdő nagyszerűen oldja a stresszt, relaxál, felfrissít és javítja az fizikai valamint a mentális egészséget. Most megtudhatsz mindent a gőzfürdőről.
 

A gőzfürdőben teljesen más körülmények uralkodnak mint egy szaunában. A gőzfürdő is egy izzasztókamra ami nem csak nyugtató hatással van hanem revitalizál is. Nagyon jót tesz az egészségnek és a bőrt is sokkal szebbé varázsolja. A leghatékonyabb a 43-46 Celsius fok bent és legalább 80-100%-os páratartalom szükséges.


Már az ókori görögök is előszeretettel használták, aztán ezt a szokást átvették a rómaiak is. A gőzfürdő a megfelelő hőmérséklet és idő mellett nagyon élvezetes és relaxáló, emellett az egészségre is kedvező hatással van. A téli hónapokban nagyszerű lehet a légúti betegségek kezelésére, de akár reumás panaszok enyhítésére is kiváló. Az alábbi betegségek enyhítésére és gyógyítására is alkalmas: hörghurut, köhögés, rekedtség, torokfájás, reumatikus panaszok, ízületi fájdalom és ízületi merevség.


Ajánlott azoknak is akik alvászavarokkal küzdenek. Segít csökkenteni az izomfeszültséget és a hirtelen hőmérséklet ingadozás esetén fellépő érzékenységet is csillapítja. A tavaszi és az őszi megfázás nagyszerűen megelőzhető vele.

A bőrre is pozitív hatással van amit inkább a nők szoktak jobban értékelni. Javítja a bőr vérellátását, nagyszerű a száraz és a kirepedezett bőrre is. A nedves, meleg levegő serkenti a vérkeringést a bőr alatti erekben, hatásosan tisztítja a bőrt és a pórusokat is kitágítja. A hő leadásának az egyetlen módja az izzadás. A gőzfürdőben lévő magas hőmérséklet miatt a test nem tudja fenntartani a szokásos belső hőmérsékletet, így az fel fog emelkedni, közben a vérkeringés is felgyorsul, vagyis nőni fog a pulzusszám.

Mielőtt belépsz a gőzfürdőbe, zuhanyozz le, hogy a testen lévő szennyeződések, dezodor maradványok eltűnjenek. Ajánlott 15 percet bent lenni, hogy a méreganyagok eltávozzanak az izzadással. Ha kijöttél érdemes lehűteni a tested. A megterhelést ilyenkor érdemes kipihenni legalább 15 percet.


A gőzfürdő jótékony hatásai

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés