Menü

A hársfavirág nagyszerű hatásai!

Veress Máté - HillVital
2019. 06. 18. 13:19:00

Júniusban elérkezik a hársfa virágzásának a szezonja. Többféleképpen is felhasználhatod ezt a nagyszerű gyógynövényt. A hárs a mályvafélék családján belül a hársfaformák családjába tartozik. 
 

Megtalálható három féle hársfaféle a Kárpát-medencében. A nagylevelű hárs inkább az északi erdőkben található meg. A kislevelű hárs és az ezüst hárs általában a városok területein találhatóak meg. Magyarországon a kislevelű és a nagylevelű hársnak van gyógyhatása. A virágai nagyon hasznos vegyületeket tartalmaznak.

Júniusban kezdik a virágzást a hársfák, legelsőnek a nagylevelű aztán a kislevelű. A szedését minden esetben a teljes virágzás előtti időszakra érdemes időzíteni. Azok a virágok amelyek már túlnyíltak, száradás közben nagyon könnyedén széthullhatnak. Az a legegyszerűbb megoldás ha az ágvégeket levágod és azokról szeded le a virágokat. De figyelj oda, hogy ne tegyél kárt a fában.

A hársfavirág nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és illóolajokat. A benne található flavonoidok nagyszerű antibakteriális hatással rendelkeznek. A virága nagyszerű lehet a megfázásos betegségek gyógyítására. Csillapítja a köhögést, nagyon jó izzasztó hatása van, oldja a görcsöket, köptető hatással is rendelkezik. Nagyon jó nyákoldóként is funkcionál és segít enyhíteni a hörghurutos problémákat. A népi gyógyászatban általában idegerősítőnek és vértisztítónak szokták használni. Régen használták vizelethajtónak és gyomorerősítőnek is a belőle készült teát. A teán kívül készíthető még belőle főzet is amit aztán a fürdővízbe lehet önteni. Ez a főzet ápolja a bőrt és a hajnak is nagyon jót tesz.

A leszedett hársfavirágokat árnyékos helyen kell tárolni ahol aztán megszárad, végül egy papírzacskóba kell tenni mindaddig míg fel nem használod. A tea elkészítéséhez 2 teáskanálnyi szárított hársfavirágot le kell forrázni 2 dl forró vízzel. Várnod kell ezután úgy 10 percet amíg kihűl, végül le kell szűrnöd. Ha izzasztás a cél, akkor mindenképpen forrón kell fogyasztani, jól betakarózva az ágyban. Kiváló lehet még görcsoldásra és emésztésjavításra is, ebben az esetben étkezés után kell fogyasztanod egy csészével.   
  
A hársfavirág nagyszerű élettani hatásai!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod a Nagydíjnyertes könyvünket, elektronikus formában