Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A körömrágás lelki háttere

A körömrágás lelki háttere

Veress Máté - HillVital
2019. 05. 20. 07:32:00

A körömrágás hátterében lelki okok állnak. Azok, akik rágják a körmüket, valamivel nem elégedettek.

Hiányzik valami az életükből, és valakivel vagy valamivel szemben frusztráltak.

Elég ehhez egy személy, egy helyzet, ami iránt haragot érez az illető. Ez az elfojtott harag, a megváltoztatás, a kitörési vágy nyilvánul meg többnyire - természetesen nem minden esetben - a köröm rágásában.

A körömrágás nagyon sok élethelyzetben ránk törhet ami lehet stressz miatt vagy munkahelyi nehézségek miatt is. A szakemberek a körömrágást a kényszer cselekvések közé sorolják aminek a célja nem más lenne mint a szorongásnak a megszüntetése. Akkor válik az egész kórossá, amikor az ember szinte megállás nélkül, egész nap rágja a körmét. Ez sajnos újabb és újabb egészségügyi problémákat okoz.
Kaphatóak a gyógyszertárakban kifejezetten a körömrágásra kapható ecsetelők illetve lakkok amelyek láthatatlanok a felvitel után, éppen ezért férfiak is használhatják. Nyállal vegyülve nagyon rossz ízű anyag szabadul fel belőle.
Az utazás, a nyaralás és a hosszabb pihenés segíthet leszokni a körömrágásról. Ilyenkor kevesebbet szorongunk.  

A köröm a védekezés eszköze. Ha csak az állatvilágból merítünk példát, láthatjuk, hogy a ragadozók a körmüket használják a támadásra, ugyanakkor a védekezésre is. Aki tehát rágja a körmét, valaki ellen szeretne fellépni, akivel elégedetlen, aki miatt frusztrált, így az elfojtott harag jeleként rágja a harc szimbólumát, a körmöket.

Hogyan lehet ebből kigyógyulni? Gyermekek esetében sok szülő kemény eszközökkel lép fel a körömrágás ellen, pl. kisgyerekeknél bekenik valamivel, ami esetleg elrettenti. A megoldás nem ez. El kell beszélgetni a gyermekkel, s kideríteni azt, hogy mi a valódi ok, ami miatt rágja a körmét. Azt a problémát kell kiiktatni, megoldani, ami ezt kiváltotta. De felnőtt korban is a legfontosabb megállapítani, hogy mi a kiváltó ok. Mi az, amivel elégedetlen, ki vagy mi áll az útjában. Kitől vár támogatást, mit szeretne elérni az életében, miért nem tudja megvalósítani a céljait? Hogy tudja ezt kezelni, hogyan tudja az életét úgy irányítani, hogy jól érezze magát. Ha ezekre a kérdésre sikerül megtalálnunk a választ, akkor valószínű, hogy a körömrágás is előbb-utóbb a múlté lesz. 
A körömrágás okai

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.