Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A legegészségesebb májusi zöldségek és gyümölcsök

2021. 05. 14. 11:06:00 Veress Máté - HillVital

Ahogy elérkezett a május, úgy kell feltölteni a szervezet vitaminraktárát is. Ezt természetesen zöldségek és gyümölcsök formájában tehetjük meg. Most megismerheted a legjobb zöldségeket és gyümölcsöket.

 

Az eper az egyik legismertebb és legfinomabb gyümölcs a világon. A májusi hónapban terem és általában sok termése van. Mivel alacsony a kalóriatartalma és a glikémiás indexe ezért a fogyókúrázók is fogyaszthatják.

 

Nagyon jó C-, E- vitamin forrás és a rosttartalma is magas. Segíti a szervezetet a méregtelenítésben, kiüríti belőle a salakanyagokat, a felesleges sót és a zsírt is. Nagyon magas az antioxidáns tartalma, emiatt nagyon jó öregedésgátló valamint csökkenti a rákos betegségek kialakulását.



A spárga szinte bármilyen fogyókúrás étrendbe beilleszthető mivel a 90%-a víz és nagyon kevés kalóriát tartalmaz. 100 gramm spárgában csak 20 kalória található. Egy valódi tápanyag bomba a spárga mivel tartalmaz B-, C- és E- vitamint is. Az ásványi anyag tartalma is magas mivel található benne kalcium, kálium, cink, foszfor és vas is. A magas víztartalmának köszönhetően segíti a vesék munkáját mivel nagyon jó vízhajtó.


A spenót segíthet benne, hogy visszanyerd te is az energiádat. Nagyon sok rost található benne, ásványi anyagokat és antioxidánsokat is tartalmaz. A zöldségek közül ez tartalmazza a legtöbb vasat ám nem akkor mennyiségben mint már sokszor hallottad.


A rebarbara is felkerült a listára, mivel ez is egy nagyszerű vitamin és ásványi anyag forrás. Nagyon kevés kalória található benne. Található benne A-, B1-, B2- és C- vitamin is. Az ásványi anyag tartalma is rendkívül gazdag (niacin, kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas és szelén is).



A retek az utolsó ezen a listán. Ajánlott fogyasztani minél gyakrabban a hónapos retket. Nagyon magas a rosttartalma a kalóriatartalma viszont alacsony. Magas az A-, B1-, B6- és C-vitamin tartalma. Található benne kalcium, magnézium, réz, mangán és vas is. Nagyszerű gyulladáscsökkentő, véd a gombás és az egyéb bakteriális betegségektől.

A legegészségesebb májusi zöldségek és gyümülcsök.