Eljött a nyár és nagyon sok gyümölcsnek eljött a szezonja. A legjobb ezeket ilyenkor nyersen nagy mennyiségben fogyasztani. Érdemes ilyenkor a piacra is kimenni és felfedezni, hogy milyen finomságok várnak az emberre.
Ebből a cikkből jó néhány gyümölcsöt megismerhetsz amelyek a júniusi hónapban kezdik meg a szezonjukat.
A június a piros gyümölcsök hónapja. Nagyon hatékony antioxidánsok a piros gyümölcsök, segítenek megvédeni a daganatos betegségektől valamint a szívet és az ereket is egészséges állapotban tartják.
A földieper: A földieper szinte mindenkinek a nagy kedvence nyáron. Gyönyörű piros, mézédes és nagyon kellemes illatú gyümölcs ez, aminek senki sem tud ellenállni. Nagyon sokoldalú a felhasználása, lehet belőle készíteni lekvárt, szörpöt, limonádét és süteményt is.
Cseresznye: Nagyon sok fajtája létezik, a legtöbbet nyersen szokták fogyasztani. Nagyszerű vértisztító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Nagyon sok finomságnak lehet az alapja a cseresznye, akár gyümölcsleves és sütemény is készülhet belőle. A cseresznyének mintegy 80%-a vízből áll.
Ribizli: Nagyon magas a C-vitamin tartalma. Egy savanyú és piros bogyós gyümölcs a ribizli. Létezik fekete és fehér változatban is. Nagyszerű antioxidáns is a ribizli. A fekete ribizli C-vitamin tartalma a legnagyobb. Szörpként is el lehet készíteni a ribizlit.
Meggy: A benne található antioxidáns segít megőrizni a vénák falát és rugalmasságát. Segíthet elkerülni a visszérbetegségeket is. Az ízületi betegségek által okozott fájdalmat is segít legyőzni. Nagyszerű vértisztító hatással is bír, serkenti a máj és a vese megfelelő működését. A meggy serkentően hat az emésztésre ezért ajánlott az emésztési problémákra.
Málna: Már szinte őshonos Magyarországon a málna. Nagyon sok C-vitamint tartalmaz és antioxidánsokban is gazdag. Megerősíti az immunrendszert és a daganatos betegségek is megelőzhetőek vele. Ez is nagyon jó vértisztító, bevethető vérszegénység esetén is. A málna helyreállítja a károsodott bélflórát.