Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A legjobb tavaszi gyógynövények

A legjobb tavaszi gyógynövények

Veress Máté - HillVital
2019. 04. 09. 13:58:00

Tavasszal megújul a természet és velük együtt virágzásnak indulnak a tavaszi gyógynövények is.

Először is néhány jó tanács a gyógynövények gyűjtésével kapcsolatban.

Természetvédelmi területen tilos leszedni bármit is. Ami védett azt tilos leszedni bárhol is. Olyan gyógynövényt ami poros és szemetes út mentén nő azt nem ajánlott leszedni.

A gyűjtéséhez a legjobb időszak a délelőtt amikor már a harmat felszáradt. Ha virágot szedsz, akkor azt csak napsütésben és teljesen kinyílt állapotában. A termést és a magot akár egész nap lehet szedni kivéve a déli hőséget.

Nézzük is melyek ezek a gyógynövények:


Gyermekláncfű: Ez a réteken, kertekben fordul elő a leginkább. Nagyon jó étvágygerjesztő hatása van. Javítja az emésztést de nagyon jó epe és májproblémák ellen. Nagyon jó vizelethajtó és tisztítja a vért is. Gyógyteaként felhasználható a levele és a gyökere is.
A gyűjtési ideje áprilistól júniusig (levél) szokott tartani. A gyökérét ősztől tavaszig szokták gyűjteni. A gyökeréből kávépótszert is szoktak készíteni. A levele nagyon sok káliumot, B- és C- vitamint tartalmaz. A zsenge levelét fel lehet használni salátákhoz vagy akár főzelékekhez is.

A kankalin is egy nagyszerű gyógynövény. Nagyon jó köhögés ellen, hurutoldó hatása van és köptető hatással is rendelkezik. Felhasználható a gyökere és a virága is. A virágának a gyűjtési ideje áprilisban esedékes míg a gyökere szeptember és március között.

A kökény előfordulása általában az utak mentén és az erdő szélén szokott lenni. Hashajtó, vizelethajtó hatással rendelkezik. Nagyon jó vértisztító, salaktalanító és a magas vérnyomást is képes csökkenteni. Felhasználható a termése és a virága is.

A martilapu nevű gyógynövény is nagyon jó. Előfordul a vízpartokon és az árokpartokon. Nagyon jó köptető hatása van, a légzőszervi betegségek esetén is bevethető, de nagyon jó a köhögés megszüntetésére is. Felhasználható a virága és a levele is. Csupán kis mennyiségben ajánlott a fogyasztása teaként. Terhesség és szoptatás esetén pedig egyáltalán nem ajánlott a fogyasztása.

A pásztortáska az utak mentén és a réten található meg. Nagyon vérzéscsillapító hatása van, csökkenti a gyulladást és vizelethajtó hatása van. Gyógyteát lehet készíteni a virágából. A gyűjtési ideje áprilistól júniusig tart. A belőle készült gyógytea nagyon jó menstruációs panaszokra. Szoptatás ás várandósság idején nem ajánlott a fogyasztása.  

A legjobb tavaszi gyógynövények

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Sajnos az ősz beköszöntével megjelennek a különböző betegségek, melyek ellen szinte csak az immunrendszerünk erősítésével védekezhetünk. Ezek a természetes immunerősítő módszerek segítenek abban, hogy az ősz ne a betegeskedésről szóljon!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.