Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A nyers ételek gyógyító hatása

2020. 02. 19. 09:22:00 Sági Zsolt - HillVital

A nyers étkezés a lehető legegészségesebb étkezési forma.

A lényege, hogy gyümölcsöket, zöldségeket, zöld leveles növényeket, salátákat, magvakat, olajas magvakat és csírákat természetes formájukban, minden olyan eljárás kiiktatásával fogyasztjuk, amely 40 Celsius- fok fölé hevíti őket.
 

Ez azért fontos, mert magasabb hőmérséklet felett a növényekben található élő enzimek (gyorsítja az anyagcserét, plusz könnyebben lebontódnak a tápanyagok) elpusztulnak. Pont azok a sejtek pusztulnak el amelyek oxigénnel látják el a sejteket valamint folyamatos körforgásban és sejtmegújító folyamatokban vesznek részt.
 

A nyers ételekben megfelelő arányban található vitamin, ásványi anyag, víz és enzimek, és bővelkednek rostokban is. A növényi fehérje sokkal könnyebben beépül a szervezetbe, mint az állati fehérjék, tehát kedvezőbb fehérjebevitelt tesznek lehetővé. A nyers ételek fokozzák az anyagcserét, lúgosító hatásúak, emellett gyulladásgátlók és megfelelő zsír- és koleszterintartalommal rendelkeznek.
 

A téli időszakban oda kell figyelni, hogy minden nap 50%-ban friss zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat fogyasszunk, hiszen ebben az időszakban még jobban szükségünk van rá. A nyers ételekben találhatóak vitaminok, ásványi anyagok, víz és enzimek is. Nagyon sok rostot tartalmaznak és a mindennapi tisztuláshoz is hozzájárulnak. A nyers ételek fokozzák az anyagcserét és lúgosító hatással is rendelkeznek. Addig a főtt ételek sokat savasítanak ilyen a hús, a tojás, tejtermékek és a gluténtartalmú ételek.

A nyers ételfogyasztás egyik legjobb módja a turmix, smoothie készítés.

Ha nem akarunk nyersen fogyasztani minden zöldséget és gyümölcsöt, akkor ez lehet a legjobb választás. Nem csak ízletes lehet, hanem egészséges is. Ráadásul ha nem is akarunk annyira elmerülni a nyers ételek gasztronómiájába, akkor ez a tökéletes választás. Rengeteg receptet találhatunk, azonban saját ízlésünk szerint is bátran kísérletezhetünk valami újdonság elkészítésében.
 

Nyers ételek jótékony hatása