A reflux betegség legfőbb tünete a kellemetlen gyomorégés valamint a mellkasban és a gyomorban létrejövő fájdalom. A gyomorégés esetén végülis a nyelőcsőbe visszacsorgó gyomorsav maró hatását lehet érezni.
Ezt legfőképpen a csípős vagy a nagyon zsíros ételek fogyasztása után lehet érezni, de elő szokott fordulni éjszaka is.
Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztasz ha reflux-al küzdesz. Ezek a legjobb ételek a reflux legyőzésére.
Gyömbér: Ha mértékkel fogyasztod, akkor nagyon jó ellenszere lehet a savasodásnak. Nagyszerű gyulladáscsökkentő hatása van és az emésztést is segíti. Nyersen is fogyasztható, vagy pácolva is de lehet turmixot csinálni belőle vagy süteménybe is lehet tenni.
Zabpehely: Ez lehet az egyik legjobb reggeli. A benne lévő szénhidrát lassan felszívódik valamint nagyon hosszú időre laktat.
Aloe Vera: Az aloe vera nedve és a belőle készült ital nagyon hatásos a savasodásra. Az aloe vera enyhíti a gyomorbántalmat.
Zöldsaláta: Mindenképpen érdemes azoknak zöldsalátát enniük akik reflux-al küzdenek. Az a legjobb ha olívaolajat is teszünk a salátába.
Banán: Nagyon finom és a pH értéke miatt azoknak remek akik savasodással küzdenek. Nagyon jó lehet még a dinnye is a banán helyett.
Édeskömény: Már régóta tudják az édesköményről, hogy jó hatással van a gyomorra és az emésztésre. Lehet tenni levesbe de akár nyersen is bele lehet tenni a salátába.
Pulyka hús: A baromfihús nagyon előnyös a reflux betegek számára. A bőrt viszont el kell távolítani, mivel az a szárnyasok legzsírosabb része.
Halak és a tengeri herkentyűk: A lazac, a homár, az osztriga és a rák is nagyon sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak. Ezeket bátran fogyaszthatják akik reflux-al küzdenek.
Zöldség fogyasztás: Brokkoli, spárga, karfiol és a zöldbab fogyasztása is pozitív hatással van a reflux betegekre.