Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A sikeres fogyókúra egyik titka

2021. 01. 18. 13:40:00 Sági Zsolt - HillVital

Sokan szeretnének sikeresen fogyókúrázni, de nem mindig sikerül, ezért most elárulunk egy titkot.

Nézzünk néhány alapszabályt, vagyis milyen tényezők járulnak hozzá a sikeres fogyókúrához?

A fogyókúrának egyik fontos alapszabálya, törvényszerűsége van: kevesebb kalóriát kell fogyasztanunk, mint amire a szervezetünknek szüksége van.

Így lassan, de elfogy a lerakódott zsír. Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy mennyi kalóriára van szükségünk.
 

Ez függ az életkortól, a nemtől és a mindennapi munkatevékenységtől.

Egy idősödő, szellemi munkát végző nőnek kevesebb kalóriára van szüksége, mint egy fiatalembernek, aki kemény fizikai munkát végez. Nézzünk néhány példát: egy fiatal szervezetnek kb. 2400 kalória bevitelére van szüksége, az időseknek 1800. A kalóriaérték kiszámításánál minden kalóriát fel kell írni, mert sok kicsi sokra megy, és csak így lesz pontos a számítás. Ebbe –a víz kivételével- a folyadékok is beszámítanak.
 

A fogyókúrázók szeszes italt nem fogyaszthatnak, mert az rengeteg kalóriát tartalmaz, különösen az édes likőrök. A sikeres fogyókúrának elengedhetetlen kelléke egy pontos konyhai mérleg. Vannak olyan mérlegek is, amelyekbe kódok alapján be lehet táplálni, hogy milyen élelmiszert mérünk vele, és már ki is írja a kalória mennyiségét.
 

A fogyókúrázóknak szükségük van egy megbízható testsúlymérlegre is. Ennek is megvannak az alapszabályai: Mindig azonos időpontban mérjük magunkat (lehetőleg étkezés előtt), mindig azonos öltözetben végezzük a mérést, mert ellenkező esetben nem lesz pontos az érték. Időközönként nem árt ellenőrizni a mérleget, mert elállítódhat, s akkor nem lesz pontos a testsúly lemérése. 
 

A sikeres fogyókúrához persze hozzájárul még az is, hogy rendszeresen mozogj valamit. Ajánlott a futás, az úszás, a séta, de az egyik legjobb a súlyzós edzés. Az étkezés is nagyon fontos szempont. Mindenképpen hanyagold a cukros és a zsíros feldolgozott ételeket. Fogyassz minél több zöldséget és gyümölcsöt, valamint érdemes a táplálkozásról beszélned egy szakemberrel aki összeállít egy személyre szóló étrendet.
 

Sikeres fogyás titka