Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A spirulina felhasználása

A spirulina felhasználása

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 30. 12:47:00

A spirulina egy olyan tápanyagban gazdag étel, amely magas fehérje, vitamin, valamint ásványi anyag tartalommal rendelkezik.

Ez az algafajta már évmilliók óta él a Földön, melyet már az Azték civilizációk is alkalmaztak.

Ez annak köszönhető, hogy rendkívül magas fehérje, vitamin, valamint ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Felkapottá, vagy legalábbis ismertté viszont csak akkor vált, amikor a NASA pilótái is elkezdték alkalmazni az űrutazások során.

De mire jó a spirulina?

A spirulina leglényegesebb előnye a magas fehérje, vitamin, valamint ásványi anyag tartalmában rejlik, melyet már több területen is vizsgáltak és kimutatták jótékony hatását.

Vérszegénység

A spirulina képes megnövelni a belekben lévő egészséges baktériumok szintjét, amely így több B6-vitamin előállítással jár. Ennek köszönhetően pedig a megemelkedett B-vitamin, valamint vas szint miatt igen hatékony segítségnek bizonyulhat a vérszegénységgel járó tünetek enyhítésében, mint például gyengeség, illetve fáradtság. Ezen felül azt is meg kell említeni, hogy a benne található szénhidrátok egyszerűen szívódnak fel, így biztosítva a sejteknek a szükséges energiát.

Allergia

Több kutatásnak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a spirulina képes megakadályozni, az immunrendszer hisztamin felszabadítását. Ez a folyamat legfőképp légúti allergiához vezet. Ezt alapul véve számos tanulmány foglalkozott ezzel, és különféle útvonalakat fedeztek fel, melyek hatására a spirulina képes erősíteni az immunrendszert, valamint megakadályozni az allergének elleni túlzott reakciót. Ezek a reakciók leggyakrabban olyan embereknél fordul elő, akik valamilyen tápanyaghiányban szenvednek.

Ezen kívül alapul véve, hogy a spirulina magas vitamin, ásványi anyag, valamint fehérje tartalommal rendelkezik, a mindennapokba is beépíthető. A benne megtalálható fontos tápanyagok közül kiemelhetőek a rostok, béta-karotin, B-vitaminok, esszenciális zsírsavak, vas, illetve kalcium. Ezeknek köszönhetően hozzájárul az erős csontozathoz, fogakhoz, valamint az immunrendszer erősítéséhez, továbbá képes energialöketet is adni a szervezet számára.

Mire jó a spirulina

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés