Menü

Nem is gondoltad volna, hogy a szénhidrát mennyire fontos lehet!

Sági Zsolt - HillVital
2019. 05. 29. 09:43:00

Mik a szénhidrátok?

A szénhidrátok a testünk energiaellátásának fő forrása. Szervezetünknek és az agyunknak is szüksége van energiára, amelyet főleg szénhidrátokból, zsírokból és ha kell, fehérjéből nyeri. A szénhidrát egy olyan anyag, amely szénből, hidrogénből és oxigénből áll. Legegyszerűbb formái a cukrok, bonyolultabbak a keményítők és a legösszetettebbek a rostok. Emésztés során a szénhidrátok lebomlanak egyszerű cukrokká, majd bekerülnek a véráramba. A szénhidrátok raktározása főleg az izmokban történik, kisebb mennyiség pedig a májban található glikogén formájában.

Táplálkozásélettani szempontból a szénhidrát elvileg nélkülözhető, mivel a szervezet bizonyos aminosavakból, tejsavból és glicerinből elő tudja állítani az agy, az idegrendszer és a vörösvérsejtek számára nélkülözhetetlen glukózt.
Ha azonban az étrendünkből tartósan hiányzik a szénhidrát, az a szöveti fehérjék fokozott lebontásához, a szervezet só-víz háztartás egyensúlyának felborulásához is vezethet.

Gondoltad volna, hogy ennyi mindenért lehet felelős a szénhidrát? 

FáradékonyságNemcsak a test, de az agy is a szénhidrátokra támaszkodik. Ezt lebontja glükózra, és energiaként használja fel. Ha az agy nem kap annyi glükózt, mint amennyire szüksége van, akkor nem tud maximálisan működni.


Ingerlékenység: Általában, ha szénhidrátszegény étrendünk van, akkor sokkal stresszesebbek és ingerlékenyebbek vagyunk. Ezt úgy lehet magyarázni, hogy a szénhidrát olyan - az agyban lévő - vegyi anyagot tartalmaz, ami a jókedvért felelős.

Emésztési problémák: Az emésztésnél lehet észlelni az anyagcsere - változásokat. Rosthiánynak köszönhetően leginkább székrekedés formájában jelentkeznek a problémák, de ezt magas rosttartalmú zöldségek fogyasztásával orvosolhatjuk.

Kellemetlen lehelet: Amikor a test zsírt éget, ketózisnak nevezzük. Ilyenkor keton nevezetű kémiai anyag keletkezik. Ez nem éppen jó illatú, és érezni a leheleten is. Sokan mondják, hogy csak fogat kell mosni, ez viszont nem szájhigiéniai kérdés, ezért hiába mossuk a fogunkat, nem fog megszűnni a probléma. 

Lehet nem is gondolnád, hogy mennyire fontos a szénhidrát.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.