Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Tintafolt eltüntetése? Így csináld!

Sági Zsolt - HillVital
2021. 08. 16. 13:24:00

A leghatásosabb házi praktika a tintafoltok eltüntetésére!

Golyóstoll, töltőtoll, filctoll – bármilyen véletlen folytán a ruhánkra kerülhet a tinta, amit egy szimpla mosógépes mosással nem lehet eltávolítani. A tinta kiszedése ruhából többféleképpen is zajlhat.

Van azonban néhány módszer, amelyek a legtöbb tintafoltot kiszedik a szövetből. Na, nem az ecetes ollóra gondoltunk, mint azt sokan viccesen szokták mondani…

Olyan is van, amikor a kezünk lesz tintafoltos.
Először azt nézzük meg! Ha a kezünk lesz tintás, próbáljuk szappanos vízzel lemosni. 

Ha ez nem viszi le, azt jelenti, hogy a tinta nem oldódik vízben. Próbálkozzunk inkább körömlakklemosóval! Fogjunk egy vattadarabot, és törölgessük meg a bőrfelületet az oldattal. Ha a tintafoltok eltűntek, újra mossunk kezet szappannal.
 


Na, de nézzük a ruhákat! Szükségünk lesz a tintafolt eltávolításához:

 

- lavór

- meleg víz

- hajspray

- tiszta szesz vagy aceton

- törölköző és rongy

 

Először is áztassuk be a ruhadarabot meleg vízbe legalább 2 órára, hogy a beszáradt tinta feloldódjon. A beszáradt tintafolt eltávolítása nem annyira nehéz mint ahogy a probléma hangzik.

Vegyük ki a ruhát a meleg vízből, és fújjunk a foltra bőségesen hajspray-t. Terítsük a foltos ruhát egy törölközőre, majd fogjunk egy tiszta ruhát, mártsuk bele tiszta szeszbe vagy acetonba, és kezdjük el dörzsölni vele a foltot. Fújjuk be újra a foltot hajspray-vel, és dörzsöljük tovább az anyagot. Ezt addig kell ismételni, ameddig a foltot nem sikerült eltávolítani. Ezután a ruhát a szokott módon mossuk ki, és szárítsuk meg. 

 

A só is kiszedi a tintafoltot. Szórjunk a benedvesített tintafoltra sót. Hagyjuk rajta 15-20 percig, majd a szokott módon mossuk és öblítsük ki!
 

A leghatásosabb házi praktika a tintafoltok eltüntetésére

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés