Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Breathe, a tüdő vitaminja

2021. 08. 19. 14:30:29 Sági Zsolt - HillVital

A tüdő egészsége napjainkban kiemelt figyelmet igényel.

Ennek több oka is van, melyek között főként a különböző légúti fertőzésekkel járó megbetegedések, valamint dohányzás káros hatásai találhatóak meg.

A tüdőnk egy rendkívül fontos szervünk, melynek karbantartásáról nem feledkezhetünk meg. Még ha úgy is gondoljuk, hogy „nem dohányzom, nincs ilyesmire szükségem”, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tüdő a nap minden percében használatban van. Emellett azt is érdemes észben tartani, hogy ha nem is dohányzunk, a városi levegő, a szmog és mások dohányfüstjei miatt a saját tüdőnkre is érdemes odafigyelni.

De mit tartalmaz ez a tüdő vitaminja?

Megtalálható benne az A-vitamin, B6 vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, Cordyceps sinensis, Koenzim-Q10, valamint a rutin is.

A Breathe étrend-kiegészítő olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek az egész szervezet számára nélkülözhetetlen. Ezek segítségével képes hozzájárulni a szervezet erősítéséhez és ellenálló képességének javításához. Ennek köszönhetően segíti a tüdőt a különféle betegségekkel vívott harcban. Mivel fontos antioxidánsokat is tartalmaz melyek felveszik a harcot a légutakat károsító szabad gyökök ellen, így képes csökkenteni az anyagcsere folyamatok során fellépő káros vegyületek koncentrációját is.

Az egészséges tüdő oxigénfelvevő kapacitása is javul. Ennek köszönhetően javulhat akár a sportteljesítményünk is.

A C-, és D-vitamin is különböző módon járul hozzá a szervezet különböző funkcióihoz. Főbb feladatuk az immunrendszer erősítése, valamint az idegrendszer, izmok, ízületek, érrendszer megfelelő működésének a biztosítása, továbbá a csontok és fogak erősítése. Az E-vitamin fontos szerepet tölt be a sejtek védelme során, hiszen erős antioxidánsként segíti a károsodást okozó szabad gyökök semlegesítését. A Q10 hiánya kedvez a betegségek, magas-vérnyomás, szív-, és érrendszeri panaszok kialakulásának. Ennek köszönhetően pótlása rendkívül fontos. Javítja az érfal működését, és az immunrendszer védekezőképességét egyaránt.

Természetesen legyen szó akármilyen étrend-kiegészítő vitaminról fontos megjegyezni azt, hogy ezek szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A tüdő vitaminja