Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A vitaminhiány öt jele

A vitaminhiány öt jele

Veress Máté - HillVital
2020. 11. 02. 14:33:00

A vitaminhiány jellegzetes tünetekkel jelentkezhet, melyek az alábbiak lehetnek.

Sápadt bőr
Ha a bőrünkre jellemző a gyakori sápadtság, ez annak a jele, hogy B12-vitamin- hiányunk van. E nélkül csüggedtnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Annak érdekében, hogy pótoljuk a B-12 vitamin, fogyasszunk több húst és tengeri terméket. Azok akik valamilyen oknál fogva nem fogyasztanak eleget ebből, akkor étrend-kiegészítők segítségével javasolt a pótlása!

Duzzadt szemek
Ha duzzanatokat észlelünk a szemünk körül és a végtagokon, akkor feltehetőleg a testünknek hiányzik a jód. Ennek leggyakoribb forrása a jódozott só. Jódot tartalmaznak még a tenger gyümölcsei (homár, garnélarák, alga), tejtermékek és a kenyér. 

Színtelen ajkak
A halvány ajkak annak a jele, hogy vashiányunk van. Az alacsony vérnyomás és a rendszeres megfázás is utalhat erre. Ahhoz, hogy visszanyerje a szervezetünk a megfelelő mennyiséget, egyszerűen több vörös húst, céklát, spenótot és sóskát kell fogyasztanunk.

Száraz haj
A száraz, törékeny haj a korpásodás jele lehet. Ez azt jelenti, hogy biotin-, más néven B7-vitaminban szenvedünk hiányt. Ez gyakran az antibiotikumoknak köszönhető. Ha növelni szeretnénk a B7-vitamin-szintünket, együnk sok halat, zöldséget, gyümölcsöt, gombát, hüvelyeseket.

Ínyvérzés
Ínyvérzés jelezheti a C-vitamin hiányát, ami az immunrendszer legyengüléséhez vezethet. Ezen kívül kellemetlen izomfájdalmat is okozhat. A C-vitamin megtalálható elsősorban a citrusfélékben és a savanyú káposztában.

Bár a helyes és változatos étkezéssel a legtöbb vitamint pótolni tudjuk, ha mégis vitaminhiány lép fel, akkor segítségül hívhatjuk még az étrend-kiegészítőket. Igaz, hogy a helyes táplálkozást nem helyettesítik, de legalább segítenek a szervezet vitaminraktárainak a feltöltésében.

Fontos megjegyezni, hogy ezek mind a vitaminhiány közvetett tünetei. Ha a fenti tünetek valamelyikét észrevesszük, érdemes felkeresni egy orvost, hogy pontosabb diagnózist állapítson meg. Egy pontosabb diagnózis segíthet a probléma megfelelő kezelésében.
 

A vitminhiány 5 jele.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!