Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A víz csodálatos hatása

2020. 05. 28. 17:50:00 Sági Zsolt - HillVital

A víz az élet forrása. Így van ez mind emberek, állatok és növények esetében is. 
 

Alapvető számunkra, hogy vizet fogyasszunk. Azonban belegondoltunk már valaha abba, hogy milyen hatásokkal is rendelkezik önmagában a víz?

 

Gondoljunk például bele, hogy mi az első amit tanácsolnak számunkra, ha vesekő problémával küzdünk.


Fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot! Nem véletlen, ugyanis a vesekő általában a kevés víz, illetve folyadék fogyasztásnak köszönhetően alakul ki. A dehidratáció súlyosabb következménye lehet a veseleállás, ami igen veszélyes.

Most azonban a víznek egy olyan felhasználásával ismerkedhetünk meg, melyről sokan eddig talán még nem is hallottak!

A víz csodálatos hatása

A Thermo diéta (vízdiéta) segítségével megtisztul a szervezetünk, jó lesz a közérzetünk, energiával telinek érezzük magunkat, és a fölösleges kilóktól is meg tudunk szabadulni. A vízdiéta lényege a hideg víz fogyasztása és a hideg zuhany. A szervezetnek plusz energiára van szüksége, az elveszett hőmennyiség pótlására, és a bevitt folyadék testhőmérsékletűre melegítésére. A hidegnek köszönhetően a szervezet sokkal több kalóriát éget el - állítja a diéta kitalálója.


Hideg víz
Naponta 6 pohár hideg vizet meg kell inni. Reggel evés előtt 0,5 liter vizet igyál meg, majd fokozatosan lassan oszd be egész napra a többit. A hideg víz fogyasztásának köszönhetően a szervezet elég sok kalóriát fog elégetni. Ugyanis a hideg hatására fokozódik az anyagcsere. Ennek hatására pedig fokozódik a szervezet zsírégető hatása.

 

Hideg zuhany
Fontos, hogy kezdetben csak néhány másodpercig próbálgasd a hideg zuhanyt, közben pedig folyamatosan mozogjál. Miután végeztél a zuhanyzással, dörzsöd át a tested egy durvább törölközővel.  A test a hideg zuhanyzás közben elvesztett hőt folyamatosan kell, hogy pótolja, amit a zsírpárnákból és szénhidrát tartalékból fog megtenni, így közben égetjük a kalóriát. A kúrát mindennap emelhetjük 10 másodperccel.

Azonban a Thermo diéta mellett fontos a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás is. 

A víz elképesztő hatásai.