Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A vörös szőlőmag és amit tudnod kell róla

2021. 03. 18. 14:21:00 Sági Zsolt - HillVital

A vörös szőlőmag az egészségre tekintve számos jótékony hatással rendelkezik.
 

A növény rövid leírása
 

A szőlő a Kaszpi tenger környékén volt őshonos, ahonnan később eljutott egészen Európába és Észak-Amerikába is. Nagy csipkézett levelekkel rendelkezik, valamint a szára kéregrésze folyamatosan hámlik. Termése lehet fehér, lila vagy vörös is.
 

Mi található meg a szőlőmagban?

A szőlőmagban E-vitamin, flavonoidok, linolsav, valamint antioxidáns vegyületek koncentrált mennyiségben találhatóak meg, míg a héjában már csak kisebb mennyiségben. Ebből következik, hogy a borban is találhatóak antioxidánsok, viszont már csak kisebb koncentrációban.
 

Felhasználása

A szőlőmag kivonatát sokféle betegség esetén felhasználják. Ilyenek például a szívbetegségek, cukorbetegség, valamint a szabad gyökök okozta károsítás. A vörösborban található flavonoidok például segíthetnek a szív védelmében azáltal, hogy csökkenti az LDL, avagy a rossz koleszterin szintet.
 

Keringési zavarok

A keringési zavarok gyakran fájdalmas vénás értágulatot jelent amely gyakran a lábak megdagadásával és fáradsággal jár. A vörös szőlőmag hatóanyagai és antioxidáns tartalmának köszönhetően segíthet a tünetek enyhítésében.
 

A szőlőmagból készíthetnek lisztet és olajat is.

A szőlőmag antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb a világon. Legyen szó akár lisztről vagy olajról, mind a kettő nagyon jó hatással van a szervezetre. Sajnos azonban egészben fogyasztva, összerágva nem tudja kifejteni teljes mértékben a jótékony hatását. Azért, hogy ezt kompenzálják összeőrlik, így a benne rejlő hatóanyagok felszabadulnak.
 

A vörös szőlőmag