Menü

A zöldárpa lehet a civilizációs betegségek legjobb gyógynövénye

Veress Máté - HillVital
2021. 07. 01. 08:37:00

Már évtizedek óta keresik a legjobb természetes növényt a civilizációs étkezési gondok ellen.
 

A zöldárpa az a növény ami tartalmaz ásványi anyagokat, fehérjét, aminosavat, vitaminokat és nyomelemeket is.

 

A tavaszi friss zöldárpa hajtásokat még a kalászba szökkenés előtt leszokták aratni és a legkíméletesebb módon porítják. Az ebből nyert port ezután az ételekhez kell keverni, salátákba, lecsóba, levesbe és még sokféle ételbe.
A zöldárpa levele ugyanúgy mint a búzafű levele frissen levágva vagy kipréselve a legegészségesebb a szervezet számára.

 

Nem sokan tehetik meg, hogy nap mint nap frissen turmixoljanak friss zöldséglevelet.
 

A zöldárpának nagyon magas a magnéziumtartalma, éppen ezért nagyon jó lúgosító hatással rendelkezik. Ez nagyon fontos a mai emberek szervezetének, hiszen a felnőtt emberek 90%-a elsavasodási gondokkal küzd. A zöldárpát nem lehet por illetve tabletta formájában túladagolni. Akár napi 5-10 grammot is el szabad belőle fogyasztani. A benne található hatóanyagok szerves kötésben vannak, ezért ezek felszívódása majdnem hogy 100%-os.


A nyári allergiás időszakokban sokan szokták fogyasztani és sok fogyasztó szerint sokat enyhített az allergiás tüneteken.

 

 

Egy igazi vitaminbomba a zöldárpa. Összehasonlítva más ételekkel, a zöldárpa sokkal több béta-karotint, B1-, B2-, B6-, C-, E- és H- vitamint tartalmaz. Található még benne folsav, nikotinsav és panthotén is. A zöldárpa italpor az árpa friss tavaszi hajtásaiból készül el, ami egyedülállóan tartalmaz a szervezet számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, növényi fehérjéket és klorofillt is. A zöldárpa tartalmazza a leggazdagabb enzimforrást az SOD-t vagyis a szuperoxid dismutázt.
 

Az SOD egy rendkívül különleges hatással rendelkező antioxidáns ami nagyban lassítja az öregedési folyamatokat.

A zöldárpa sok klorofillt tartalmaz, ezért pedig nagyon jó gyulladáscsökkentő hatása van.  A zöldárpa alkalmas a napi vitamin és ásványi anyag bevitelre. Szabályozza az emésztést, segít a betegségek utáni gyógyulásban és jótékony hatással van a hasnyálmirigy működésére is. A szervezetet is lúgosítja valamint leköti a gyomorsavat.  
 

A zöldárpa lehet a civilizációs betegségek legjobb gyógynövénye

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés