Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mi is okozhatja az alkar fájdalmat?

2020. 04. 15. 10:26:00 Veress Máté - HillVital

Az alkar és a kéz szinte minden mozdulatban részt szokott venni, ezért a fájdalma nagyon megkeserítheti a mindennapokat.
 

De hogy mi is okozhatja az alkar fájdalmat?

Az alkar a kéz mozdulataiban is részt vesz, vagyis ha megsérül akkor sok mozdulatot behatárolhat. Olyan mozdulatok mint a gépelés és egyszerű tárgyak megfogása is nehézkesség válik vagy akár lehetetlenné akár. Többféle oka is lehet a fájdalom kialakulásának. Lehet sérülés, egy esés miatt el is törhetnek az alkar csontok, megsérülhetnek a szalagok és az inak is.

Túl is terhelheted. Vannak olyan sportok mint a tenisz, a súlyemelés amelyek igazán megterhelik az alkar izmait és így könnyedén meghúzódhat. Nem csak a nagy erőkifejtéssel járó munkák illetve tevékenységek miatt jön létre a túlterhelődés. A sima számítógépes munka is okozhat sérülést a megterhelés miatt.

Az alagút szindróma a neve annak a tünet együttesnek ami fájdalommal, zsibbadással illetve izomgyengeséggel is járhat. A panasz lehet zsibbadás de később aztán átalakulhat fájdalommá. A legsúlyosabb esetben kialakulhat izomgyengeség és izomsorvadás is.

Arthritis is kialakulhat a csuklóban és a könyökben. Ez a fájdalom akár az alkarban is jelentkezhet.

Ha te is fájlalod az alkarodat, akkor otthoni kezeléssel érdemes próbálkozni. Először érdemes pihentetni a kart ha sportolsz valamit, akkor azt mindenképpen szüneteltetni kell. Enyhülést hozhat a jeges borogatás illetve a gyógynövényes balzsamok használata is.

Amennyiben nem múlik el a fájdalom vagy csak fokozódik a fájdalom, akkor érdemes orvoshoz fordulni rögtön. Az orvos általában helyi gyulladáscsökkentő injekciót szokott használni vagy lökéshullám terápiát.

Nagyon fontos a megelőzés ennek pedig az alapja a torna és a pihenés. Akinek gyakran kialakul az alkar fájdalma annak mindenképpen egy gyógytornászhoz fordulnia, hogy az alkar izmok megerősödjenek. Az izmok nyújtása is nagyon fontos. A csukló és a könyök ízületeit nagyon fontos edzeni de érdemes szakember felügyelete mellett. Számítógépes munkánál nagyon fontos a megfelelő kéz és kartámasz is.

alkar fájdalom edzés