Menü

Miért tilos alufóliába csomagolni az ételt?

Sági Zsolt - HillVital
2020. 07. 15. 15:24:00

Alumíniummal kisebb mennyiségben nap mint nap találkozik a szervezetünk. 
 

Megtalálható a konzervekben, számos kozmetikai cikkben, illetve bizonyos gyógyszerekben is. 
 

De mi a helyzet az alufóliával? Cikkünkben erről lesz szó. Kis mennyiségben az alumínium nem okoz gondot, de nagyobb mennyiségben igen.
 

Az alufóliát ételek csomagolására vagy sütésére használjuk. Sajnos egyik sem jó megoldás.
 

Hideg ételt alufóliázni rövidebb időre biztonságos, viszont ha hosszabb ideig tartjuk benne az élelmiszert, a benne lévő fűszerek szintúgy kioldhatják az alumíniumot. Szendvicseket is tanácsosabb frissen tartó fóliába csomagolni, de ezért ajánlott a hűtőben lévő húsokat is valamilyen más módon tárolni. Az alufóliában sütött élelmiszer alumíniumtartalma jelentősen megnövekedhet a hőmérséklet és a maró fűszerek hatására. Magas hőfokon a fólia fémtartalma szivárogni kezd az ételbe. Minél magasabb hőmérsékleten és minél hosszabb ideig sütjük az ételt a fóliában, alumíniumkoncentrációja annál jobban nő. Nem ajánljuk tehát az alufóliában történő sütést senkinek.
 

Az alumínium edényekkel más a helyzet, azok oxidációs eljárással készülnek.
 

Belső rétegének köszönhetően a fém magas hőfokon sem oldódik ki az ételünkbe. Viszont az edény egy idő után „elhasználódik", a belső réteget pedig a sok mosogatástól és súrolástól felsérthetjük. Ezért a régi, elhasználódott alumínium edényt célszerű lecserélni. Ha új alumínium edényt vásárolunk, tanácsos többször vizet forralni benne, míg az alja matt színezetűvé nem válik. Ezzel a természetes oxidációs folyamattal új réteg védi a szivárgástól az edényt, és lehet, hogy nem lesz olyan szépen csillogó, de a belőle fogyasztott élelmiszer annál egészségesebb.
 

És mit okozhat a magas alumíniumkoncentráció a szervezetben? Sajnos számos betegséggel hozzák összefüggésbe, többek között a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásával. Nagy mennyiségben veseelégtelenséget és a csontozat károsodását eredményezheti, illetve lassítja az agysejtek termelődését. Bizonyos munkakörök - például hegesztés - során a tüdőbe is rendszeresen kerül alumínium por formájában, amely asztma kialakulásához vezethet.
 

Alufólia használata

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés