Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ananász

Az ananász (Ananas comosus) egy trópusi gyümölcs, amelyet nemcsak édes és fanyar ízéért, hanem számos egészségügyi előnyeiért is ünnepelnek. Az alapvető tápanyagokban, antioxidánsokban és enzimekben gazdag ananász jelentősen hozzájárul az általános jóléthez.

 

Ananász


Tápanyagtartalom

Egy csésze (165 gramm) friss ananászdarabka körülbelül az alábbi tápanyagokat tartalmaza:
    • Kalória: 82
    • Szénhidrát: 22 gramm
    • Rost: 2,3 gramm
    • Fehérje: 0,89 gramm
    • Zsír: 0,2 gramm


Ezenkívül az ananász több mint 100%-át biztosítja a napi ajánlott C-vitamin bevitelnek és körülbelül 76%-át a mangánnak.

 

Egészségügyi előnyök


Erősíti az immunrendszert
Az ananász kiváló C-vitamin forrás, amely erős antioxidáns, támogatója az immunrendszernek és védi a gyakori betegségekkel szemben.

Segíti az emésztést
Az ananászban található bromelain enzim segít a fehérjék lebontásában, elősegítve a könnyebb emésztést.

Csökkenti a gyulladást
A bromelain gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami segíthet enyhíteni olyan állapotok tüneteit, mint az ízületi gyulladás és a szinuszitisz.

Támogatja a szív egészségét
Az ananász antioxidánsai és rostjai hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez azáltal, hogy csökkentik az oxidatív stresszt és alacsonyan tartják a vérnyomást.

Javítja a bőr egészségét
Az ananász C-vitaminja segíti a kollagén termelését, elősegítve az egészséges bőrt és potenciálisan csökkentve a ráncok megjelenését.

Támogatja a csontok egészségét
Az ananászban bőségesen jelenlévő mangán kulcsszerepet játszik a csontok képződésében és fenntartásában, elősegítve az egészséges csontozatot.


Az ananászt különböző módokon élvezhetjük:
    • Frissen: Mint snack vagy gyümölcssalátában.
    • Lé formájában: Frissen kifacsarva vagy smoothie-kba turmixolva.
    • Főzve: Grillezve, sütve vagy sós ételekhez adva, édes kontrasztként.

 

Az ananász beépítése az étrendbe fokozhatja az ízeket és számos egészségügyi előnyt kínál, így értékes kiegészítője lehet egy kiegyensúlyozott táplálkozási tervnek.
 

 

Klinikai teszt megnézése (eredeti nyelven)