Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Hasznos áramspórolási tippek mindenki számára

2022. 04. 21. 09:24:00 Veress Máté - HillVital

Több lehetséges módszer is van arra, hogy áramot tudj spórolni. Ezért most bemutatunk néhány hasznos áram spórolási tippet.
 

A régi háztartási gépek nagyon sok áramfelvételt jelentenek. Ha cserére kerül a sor akkor mindenképpen az A kategóriás energiafogyasztású gépeket válaszd. Megéri akkor is ha valamivel többe kerül, mivel hosszú távon jobban jársz.
 

Ha szeretnéd korszerűsíteni a belső világításokat, akkor sokat spórolhatsz vele ha a régi égőket LED világításra cseréled.
 

Ha esetleg számítógépet vásárolsz és nincs szükséged olyan erős számítógépre, akkor érdemes a laptopot választani az asztali számítógép helyett. Sokkal kevesebb áramot fogyaszt.
 

Ha villanybojlerrel állítod elő a meleg vizet, akkor ajánlott rendszeresen vízkőteleníteni, mivel a fűtőszálra lerakódott vízkő nagyban csökkenti a hatásfokot.
 

Ha van kerted és szivattyú segítségével locsolsz, akkor az sok áramot fogyaszt. Érdemes egy esővíz gyűjtő tartályt kihelyezni amivel aztán csepegtető eljárással lehet locsolni.
 

Ha használsz klímát, akkor érdemes csak azokra a helyiségekre korlátozni a használatot amelyekben elengedhetetlen a klíma használata.
 

A házban lévő elektromos eszközöket érdemes olyan módba állítani amiben a legkevesebb áramot fogyasztja.
 

Abban a helyiségben ahol nem tartózkodik senki, ott mindig kapcsold le a lámpát. Valamint érdemes helyi világítást használni olvasáshoz is. Nem szükséges, hogy az egész szoba fényben ússzon.

 

Végezetül egy drága beruházás. A napelemes rendszer kialakítása igaz, hogy nagyon drága, azonban ez az évek alatt úgy megtérül, hogy évtizedekig fogja szolgáltatni a környezetbarát elektromos energiát.


Áramspórolási tippek