Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az aranygyökér 5 pozitív élettani hatása

2022. 03. 02. 09:02:00 Veress Máté - HillVital

A rhodiola rosea vagyis az aranygyökér nevű növény a hegyvidékeken termő növény. A gyökerei segíthetnek a felgyorsult világ megpróbáltatásaival. Sok hatóanyag található benne, azonban a 2 legfontosabb a rosavin és a salidroside glikozid, ugyanis ezek teszik alkalmassá a növényt szorongás, fáradtság és a depresszió tüneteinek az enyhítésére. Nézzük most részletezve, hogy mikre képes.
 

1.       Csökkenti a stresszt
 

Az aranygyökér természetes adaptogén hatással rendelkezik, így növeli a szervezet ellenállóképességét a stresszel szemben. Már bizonyították, hogy enyhíti a stressz és a kiégés tüneteit.
 

2.       Csökkenti a kimerültséget
 

Az aranygyökér kivonata hatásos a kimerültség, a szorongás és az alváshiány esetén is. Javíthatja a stressz tüneteit, csökkenti a fáradtságot, javítja az életminőséget és a koncentráció javulni fog.
 

3.       Természetes antidepresszáns
 

Nagyon súlyos betegség a depresszió. A mindennapi életritmust és az életminőséget is befolyásolja. Éppen ezért a természet patikáját is segítségül hívhatod, valamint megelőzésre is hatásos. Egy gyógyszer erősebb igaz nála, de az aranygyökér nem rendelkezik mellékhatásokkal és jobban tolerálható a szervezet számára.
 

4.       Javítja az agyi teljesítményt
 

Számos tényező hozzájárul a megfelelő agyi teljesítményhez. Fontos az étrend, a mozgás, az alvás és a szellemi feladatok elvégzése is. Viszont a természet is segít ebben. Már több kísérlet is bebizonyította, hogy az aranygyökér javítja a tanulási illetve a memória funkciókat is.

 

5.       A fizikai teljesítményt is képes javítani
 

Képes csökkenteni a fizikai fáradtságot és növeli az állóképességet is. A kutatási eredmények viszont még vegyesek ezzel kapcsolatban. Egyes kísérletek szerint javította az izomerőt, míg mások nem számoltak be jelentős javulásban. Ezt még most is vizsgálják.

 

Ezeken kívül még a vércukor szabályozást is harmonizálja valamint az időskori megbetegedések és rendellenességek is megelőzhetők vele.
 

Mindenképpen érdemes kikérdeznek egy szakorvos véleményét mielőtt használnád, mivel eléggé erős hatásokkal rendelkező gyógynövény.

Az aranygyökér élettani hatásai.