Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mennyire is hatásos a C-vitamin?

2020. 10. 27. 13:57:00 Veress Máté - HillVital

Nátha, vírusok, állandó orrfújás ezek ellen sok esetben mindenki elkezdi vészesen szedni a C-vitamint, de vajon ez mennyire bizonyul hatásosnak?

Egy vírusos vagy náthás időszakban rohamosan megnő a C-vitamin fogyasztása az egész lakosság körében.

De vajon mennyire hatásos és mi a különbség a tabletta és a por között?

Ezekre keressük a válaszokat.

Az aszkorbinsav sokkal természetesebb mint egy tabletta mivel az nem tartalmaz egyéb kémiai anyagokat és mesterséges ízesítőt, ezért nem okozhat allergiás reakciót sem. A hirtelen elkezdett C-vitamin szedés nem fog megvédeni a felső légúti betegségekkel szemben, viszont ha rendszeresen szeded, akkor megerősíti az immunrendszert és úgy már ellen fog állni a betegségeknek. Tabletta és por formában is lehet bevinni C-vitamint de érdemes rásegíteni ételekkel mint a savanyú káposzta, kivi, citrom és paprika.

Egy betegség ideje alatt jelentősen megnő a C-vitamin szükséglet. A vese leválasztja a felesleges mennyiséget és a vízben oldódó hatóanyagok a vizelettel együtt távoznak. Azt fontos megemlíteni, hogy ha valaki rendszeresen hosszú ideig visz be napi  10 000 mg C-vitamint az akár okozhat vesekövet is.

Az aszkorbinsav és a tabletta között általában az ár szokott lenni a nagy különbség. Az aszkorbinsav kedvezményesebb áron kapható. Ez jobb formája a C-vitamin szedésnek, mivel bele lehet tenni teába, vízbe. 2-3 teáskanál aszkorbinsav már biztosítja a napi maximális C-vitamin bevitelt.

A lényeg végülis az, hogy mindegy milyen formában por, tabletta vagy étel de juttass be elegendő C-vitamint a szervezetedbe. Nagyon megfogja neked köszönni a nehéz időkben.

 

Aszkorbinsav vagy c vitamin