Menü

A leggyakrabban előforduló tünetek amelyek aranyérre utalnak

Veress Máté - HillVital
2021. 09. 23. 10:18:00

Az aranyér tünetei könnyedén észrevehetőek, ám vannak olyan tünetei is amelyek nem igazán erre utalnak rögtön. A aranyeresség az egyik leggyakoribb végbél környéki betegség.


Érdemes tudni, hogy az aranyérnek stádiumai vannak amikre fontos odafigyelni. Értelemszerűen meg kell előzni a stádiumokat és ha valaki az utolsóban van, akkor ott már műtéti beavatkozás segíthet.


Nézzük is milyen stádiumok vannak:

 

Első stádium: Ebben a stádiumban egy megnagyobbodott, általában tünetmentes aranyeres csomó jön létre a végbélnyílás közelében. Ha van is tünet, akkor nagyon enyhe és csak időnként jelentkezik székeléskor. Lehet ez a tünet idegentest érzés, viszketés, fájdalom és enyhe vérzés is akár.
 

Második stádium: A következő fokozat már sokkal intenzívebb fájdalommal jár a végbél tájékán. A nagyobbodó csomók miatt egyre gyakrabban jelentkezik a vérzés székeléskor.
 

Harmadik stádium: Ebben a stádium az aranyeres csomó már nem húzódik vissza. Minden alkalommal észlelhető a vérzés székeléskor és már fájdalommal is jár. Szövődmény is kialakulhat ilyenkor méghozzá nyálkahártyagyulladás formájában.
 

Negyedik stádium: Ebben a stádiumban az aranyér tünetei már elég súlyosak. A végbélből kifordult csomó már helyezhető vissza. Mindennapos a vérzés és a fájdalom mértéke magas. Szövődmény lehet a gyulladás valamint az aranyeres krízis amihez akár láz is társulhat. Ilyenkor már sebészeti eljárás szükséges.
 

Ha te is tapasztalod magadon a felsorolt tünetek közül valamelyiket, ha nem is mindet, akkor nagy valószínűséggel aranyér áll mögötte. Nem érdemes habozni és késlekedni. Nagyon fontos a természetes aranyeres balzsam használata, ha még csak az első stádiumban vagy. Erre tudjuk neked ajánlani az Aurumflex Extra balzsamot. Amennyiben viszont már a magasabb stádiumokban (de már az elsőben is ajánlott orvoshoz fordulni) vagy, akkor mindenképpen el kell menned egy szakemberhez. Ne feledd el, hogy egyáltalán nem szégyen aranyérrel segítséghez fordulni, hiszen nagyon sok ember küzd vele az élete során. Ne várd meg míg nagy lesz a baj!


Az aranyér tünetei.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!