Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Nagyon fontos az arcbőr rendszeres hidratálása! Ebben segíthet a nappali hidratáló arckrém!

2023. 12. 05. 12:06:00 hillvital.hu

A testnek a legnagyobb része vízből áll ezt mindenki tudja.

Ennek egy részét naponta leadja a test verejtékezéssel és kiválasztással.

Mivel a szervezet a vízháztartás tekintetében az egyensúlyra törekszik, ezért mindig pótolni kell a hiányt. Most azt fogjuk bemutatni, hogy az arcbőr számára miért is olyan fontos a folyadékpótlás tehát a hidratálás és mutatunk a cikk végén egy nagyszerű terméket erre.

Ha szép bőrt szeretnél, akkor mindenképpen óvnod kell a víztartalmát.

A bőr éppúgy annyira vízigényes szervrendszer, mint a légzőrendszer vagy az emésztőrendszer. Ha csökken a nedvességtartalmából, akkor nem fog teljes értékűen működni. A víztartalom megőrzésében nagy szerepe van a bőr zsírköpenyének. Ez a réteg fedi le a legfelső bőrréteget, tehát a külső védelemért felelős. A vékony hidrolipid filmréteg megköti a nedvességet és így védi a bőrt a kiszáradástól.


A legfelső réteget savköpenynek is szokták nevezni, és ennek a kémhatása könnyedén eltolódhat és így csökkenni fog a hidrolipid réteg természetes védelme. A kevés folyadék folyadék fogyasztása, a túlzott lúgos kémhatású szappanok használata, vagy a hosszú ideig tartó fürdés is hozzájárul a savköpeny sérüléséhez. Ebben az esetben pedig a bőr felső rétege kiszáradhat.


A középső és az alsó rétegnek vagyis a dermisznek és a hipodermisznek is nagyon fontos szerepük van a bőr vízháztartásában. A középső réteg leginkább kötőszöveti rostokból, kollagénből és elasztinból áll. Ez felelős a feszességért. A sejtek között egy nagyon különleges anyagot lehet találni, ez pedig nem más mint a sokak által ismert hyaluronsav ami a kollagénrostokat védi. A bőralja javarészt zsírszövetből épül fel. A legfőbb funkciója a hőszigetelés valamint a bőr teltségét is meghatározza. Sajnos ha ennek a két alsóbb rétegnek sem elegendő a nedvességtartalma, akkor a bőr csak tovább veszít a rugalmasságából.

Ha a nedvességtartalom csak egyre csökken, akkor azt már egyértelműen észre lehet venni. A bőr jóval szárazabb lesz és érzékenyebb is. Hosszú távon pedig felgyorsul az öregedés, sokkal hamarabb jelennek meg a ráncok.


Mégis mit lehet tenni ilyenkor?

A hidratálás első lépése az a folyadékfogyasztása. Naponta legalább 2-3 liter vizet el kell fogyasztani. Ez már nagyon sokat jelent mindenkinek, hogy megelőzze a bőr víztartalmának csökkenését.

A következő lépés az, hogy egy jó hidratáló arckrémet válassz. Ebben is tudunk segíteni, ugyanis a HillVital nappali arckréme a
The Goddess of the Sun nappali hidratáló arckrém nagyszerű lehet erre a célra. Különösen vízhiányos arcbőrre ajánlott. A már említett hyaluronsav nagy mennyiségben megtalálható benne valamint tartalmaz még speciális gyógynövényeket is.

Végezetül érdemes elhagyni a dohányzást és az alkoholfogyasztás is, mivel ezek nagyon rossz hatással vannak a bőre.

Ápolt és egészséges arcbőr