Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az egészégmegőrzés és az egészséges táplálkozás

2021. 04. 15. 10:39:00 Sági Zsolt - HillVital

Az, hogy mit eszünk már évezredek óta meghatározza életünk mindennapjait.
 

A megfelelő táplálkozás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egészséges és boldog életed legyen, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mit fogyasztasz a mindennapokban.
 

Az egészségmegőrzés mindig azzal kezdődik, hogy tudatosan étkezel, vitaminokat fogyasztasz, mellőzöd a túl sok szénhidrátot és a káros zsírsavak túlzott fogyasztását. Az ember természetesen nem tökéletes. Szeretjük a változatosságot, a változatos ételeket, az ízélményeket, a finom dolgokat, amelyek a legtöbbször pont azoknak a dolgoknak köszönhető, amelyek fogyasztását csökkenteni akarjuk az egészségmegőrzés érdekében.

 

Ám ha az egészséged fontos számodra, érdemes az ételek tartalmára is szentelni egy kis időt, hogy megtudd, vajon megéri-e a néhány pillanatnyi ízélmény a későbbi megannyi problémáért, amelyek a túlzott szénhidrát és zsírfogyasztás eredményeképpen lépnek majd fel. Olyan ez valamilyen mértékben mint a hízás. Talán évek alatt, de a szükségesnél kicsivel több kalóriabevitel is lehet egyenes út a hízáshoz, hiszen lassan, de folyamatosan történik. Ha rossz minőségű, üres kalóriákat viszel be, akkor szép lassan, de biztosan ki fogják fejteni hatásukat a szervezetre és évek alatt, de mégis túlsúlyosság lesz az eredmény, amely az egészségmegőrzés szempontjából nem előnyös.
 

Ha nem is vagy kifejezetten hízékony és úgy gondolod, neked bármit lehet enni, idővel mégis meg fog látszani a sok kis extra, amelyek szépen felhalmozódtak.
 

Az egészséges étkezés alapvető része az egészégmegőrzésnek és kiegyensúlyozottan tartalmaz minden tápanyagot, így gyümölcsöket, zöldségeket, gabonákat, különböző fehérjeforrásokat és telített zsírsavakat. Az egyensúlyt hosszú távon nem szabad megbontani, mivel az káros hatással lesz a szervezetre.
 

Az egészségmegőrzés szempontjából a zsírok a legkritikusabbak. Természetesen nem kerülheted el, és nem is kell feltétlenül elkerülni teljes mértékben a telített zsírokat, hiszen nincs is rá lehetőséged. A tejtermékek és húsok is tartalmazzák ezeket, viszont különböző mértékben. Az egészségmegőrzés tudatos táplálkozást igényel, amelynek része a táplálékok tanulmányozása is.
 

Egészséges táplálkozás