Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tippek az egészséges életmódhoz

2017. 03. 22. 15:46:00 Sági Zsolt - HillVital

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód, sajnos azonban még mindig nem eleget, így talán könnyebben elérhetjük ezt, ha megfogadunk néhány tippet!

A következő jó tanácsokat nem győzzük eleget mondani, hangsúlyozni:

Megfelelő táplálkozás

Nagyon fontos, hogy étrendünk tartalmazzon sok zöldséget, gyümölcsöt, fehérjét, tejterméket (tej nem) és zsíros húsféléket. Kerüljük a hipermarketek kész- és félkész ételeit. A fehérlisztet és -cukrot cseréljük le egészséges alternatívákra.

Megfelelő mennyiségű víz

Felejtsük el a szénsavas italokat és a cukros üdítőket. A napi folyadékbevitel elsősorban víz, zöldséglevek, levesek vagy gyógyteák legyenek.

Rendszeres mozgás

Manapság sokan nem szentelnek elég figyelmet a rendszeres mozgásra. Pedig heti minimum 3 alkalommal muszáj legalább 30 percet szentelni aktív mozgásra. Rövid időn belül érzékelni fogjuk a változást fizikálisan, de a közérzetünk is nagyban fog javulni, sőt a stressztől is könnyedén megszabadulhatunk.

Pihentető éjszakai alvás

Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mindennap.  Ahhoz, hogy a testünk és az elménk megfelelően tudjon működni, erre óriási szükség van. Átlagosan napi 7-8 óra alvás a megfelelő. Fontos, hogy a munka és a szabadidős tevékenységek között is legyen egy kevés idő relaxációra.

Nevetés

Amikor a stressz már kezd elhatalmasodni rajtunk, és gondterheltek vagyunk, találjunk valamit, amin könnyedén és igazán tudunk nevetni. „A nevetés a legjobb orvosság” – tartja a mondás.
A nevetés segít megkönnyebbülni, és utána könnyebben folytatjuk a munkát.

Egészséges kapcsolatok

Bármennyire hihetetlen, az egészséges életmód része a megfelelő kapcsolatok ápolása. Legyen az a családunk, a barátaink, a munkatársaink. A velük való egészséges kapcsolat  csökkenti a stresszt, levezeti a feszültséget.

Ha ezeket a pontokat betartjuk, biztosíthatjuk a testi és mentális egyensúlyunkat, egészségünket. Ha egészségesek vagyunk, könnyebben szembeszállhatunk a betegségekkel. Az egészség nem csak testi egészséget, belső egyensúlyt és jó közérzetet is jelent. Szakítsunk időt a relaxációra, és gondolkodjunk pozitívan!

Néhány tipp az egészséges életmódhoz.