Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Az egészséges és szép haj titka

Az egészséges és szép haj titka

Sági Zsolt - HillVital
2022. 01. 05. 14:08:17

Legyen szó akár nőkről vagy férfiakról az egészséges és szép hajra mindenki egyaránt vágyik.

De mit is érdemes tudni a hajápolásról?

Legyen szó akár világos, sötét, göndör, egyenes, hullámos, rövid vagy akár hosszú hajról, minden hajtípusnak szüksége külső és belső táplálásra is egyaránt. Sajnos sok esetben a belső ápolásról megfeledkeznek vagy nem tulajdonítanak neki kellő figyelmet vagy egyáltalán nem is törődnek vele, pedig a megfelelő vitamin-, és ásványi-anyag bevitelre is fontos.

Az egészséges haj titka.

 

Mire érdemes odafigyelni?

Étrend:

Alakítsunk ki kiegyensúlyozott, változatos és egészséges étrendet, melyben főleg friss zöldségek és gyümölcsök, valamint gabonák is szerepelnek. Érdemes olyan ételeket fogyasztani, melyek gazdagok esszenciális zsírsavakban, cinkben, valamint B-vitaminokban is.

Életmód:

Alakítsunk ki olyan életmódot, amelyben kellő időt szakítunk a pihenésre és sportolásra is. Ez segít abban, hogy elejét vegyük a feszültségnek, a stressznek.

Étrend-kiegészítők:

Sajnos gyakran a megfelelő étrend betartása mellett sem vagyunk képesek megfelelő mennyiségű ásványi anyagot ás vitamint bejuttatni a szervezetünkbe. Ennek érdekében akár vitaminok és étrend-kiegészítők szedése is szükséges lehet.

Hajszárítás:

A haj szárítása sajnos nem éppen túl kíméletes. Abban az esetben ha otthon tartózkodunk és kellemes melegben vagyunk, akkor ezt akár el is hagyhatjuk. Korpás haj esetében azonban mindenképp szárítani kell. Ilyenkor figyeljünk arra, hogy legalább 15 centire tartsuk a hajszárítót, ne a legmagasabb fokozatunk használjuk, valamint csak fentről lefelé alkalmazzuk.

A haj szárítása hajszárítón kívül történt úgy is, hogy egyszerűen egy frottír kendőbe tekerjük. Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy ne dörzsöljük, ugyanis ezzel megsérülhet. Ezt követően hagyjuk, hogy a hajunk magától megszáradjon. Ha hosszabb hajról van szó, akkor akár törölközőt is cserélhetünk.

Milyen vitaminokra, ásványi-, és tápanyagokra van szüksége a hajnak?

A haj számára nélkülözhetetlen az A-, B-, C-, D-, valamint E-vitamin is. Emellett szüksége van szelénre, kalciumra, jódra, vasra, rézre, cinkre, valamint kollagénre is. Ezek mind belsőleg járulnak hozzá ahhoz, hogy egészséges és szép hajunk legyen.

Az egészséges haj titka

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Tartalomhoz tartozó címkék: a vitamin haj hajápolás

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!