Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egészséges körmök? - Így lehetséges!

2023. 04. 11. 09:26:00 hillvital.hu

Az egészséges köröm titka sokkal inkább néhány egyszerű és apró odafigyelésből áll, mintsem egy nagy titokból.

 

Természetesen vannak olyan esetek, amikor valamilyen betegség, vagy egészségügyi állapot nem teszi lehetővé azt, hogy a körmök egészségesen maradjanak. Ilyen esetekben akár speciális beavatkozásra is szükség lehet.

 

Most azonban arról lesz szó, hogy általánosságban, hogyan tarthatjuk egészségesen a körmünket.

 

Körömvágás:

A körmök rendszeres vágása nagyon fontos. Minél hosszabbra hagyjuk nőni a körmünket, annál törékenyebb lesz, valamint az ápolása is nehézkesebb. A vágás segítségével ez elkerülhető, valamint ennek hatására a körmök is megerősödnek. Arról már beszélni sem kell, hogy semmiképp ne rágjuk a körmünket! Nem csak esztétikailag nem ajánlott, de egészségügyileg is veszélyes lehet. Beszakadhat, vagy akár el is fertőződhet.

 

Ne áztassuk sokáig a körmünket:

A hosszú ideig történő áztatás hatására a körmök szerkezete meggyengülhet. A hosszú hidratálást követően a körömágy a nedvesség hatására megnagyobbodik, majd a kiszáradást követően pedig összemegy. Ennek hatására a köröm könnyedén letörhet vagy akár be is szakadhat.

 

Kerüljük a vegyszereket:

Legyen szó akár a körömlakkról, körömlakklemosóról vagy konyhai, fürdőszobai vagy bármilyen vegyszerről, kerüljük a használatát. Sajnos ez nem minden esetben oldható meg könnyedén vagy éppen tetszetős egyesek számára, azonban a kémiai anyagok nem csak kiszárítják és elvékonyítják a körmöket de töredezetté is teszik azokat.

 

Étrend:

A változatos és tápanyag-dús étrend hatásai a körmünk esetén is igazán lényegesek. A magnézium, a vas, az antioxidánsok, valamint a kollagén egyaránt hozzájárul a körmünk egészségesen és erősen tartásához. Ennek köszönhetően javasolt olyan ételek fogyasztani, melyek ezekben gazdagok.

 

Helyes reszelés:

A helyes reszelés is rendkívül fontos a körmök ápolásában. Sajnos abban az esetben ha ezt rosszul tesszük, akkor a körmök könnyebben szakadhatnak be. A körmök reszelésének a helyes menete ha mindig egy irányba reszeljük, így elkerüljük az apró sérüléseket.

 

Abban az esetben ha a kollagént szeretnénk pótolni, akkor különböző étrend-kiegészítők is a segítségünkre lehetnek. Ilyen étrend–kiegészítő például a Bounce amely kollagén tartalma mellett vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz.

Egészséges körmök