A mazsola nem csak finom, hanem jótékony hatásainak köszönhetően igazán egészséges is.
Nézzük is, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkezik a mazsola:
A mazsola hatása az emésztésre
Naponta néhány szem mazsola jót tesz a gyomornak. A mazsola rostokat tartalmaz, amelyek vízzel érintkezve megduzzadnak. Így a mazsola hashajtó hatású, és megszünteti a székrekedést.
Csökkenti a savasodást
A mazsola sok káliumot és magnéziumot tartalmaz, ezért csökkenti a savasodást, és eltávolítja a szervezetben található méreganyagokat. Így megvédi a szervezetet a köszvénytől, a vesekőtől és a különféle ízületi gyulladásoktól.
Segít a vérszegénység kezelésében
A mazsola nagy mennyiségben tartalmaz vasat és B-komplex vitaminokat, amelyek a vérszegénység kezeléséhez járulnak hozzá. A mazsolában réz is található, amely a vörösvérsejtek termelésében játszik fontos szerepet.
Kezelhetőek vele a fertőzések
A mazsola gyulladásgátló antioxidánsokat is tartalmaz. Ezek antibakteriális tulajdonságaik miatt csökkentik a lázat, és megölik a baktériumokat. Napi néhány szem mazsola távol tartja a megfázást és egyéb hasonló fertőzéseket.
Megvédi a szemet
A mazsola A-vitamint, béta-karotint és A-karotenoidot is tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a szemre.
A mazsola hizlal
Ha valaki hízni szeretne, fogyasszon mazsolát. A mazsola gazdag fruktózban és glükózban, energiával látja el a szervezetet, és hizlal is.
Az egészséges csontokért
A mazsola nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot is, amely a csontok egészségért felel.
Cukorbetegek tartózkodjanak a fogyasztásától, mert alaposan megemeli a vércukorszintet.